Vsak ima slab dan

Strokovnjak Primož Čerin o boju za rožnato majico na Giru.
Fotografija: Primož Čerin ugotavlja, da Primož Roglič ostaja pozitiven. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Primož Čerin ugotavlja, da Primož Roglič ostaja pozitiven. FOTO: Tomi Lombar

Razplet 15. etape je bil pravi cirkus, na žalost ne najbolj srečen za Primoža Rogliča. Upam, da je imel na tem Giru edini slab dan, ki se ponavadi zgodi vsakemu tekmovalcu na tritedenski dirki. Glavno je, da ni huje poškodovan.

Primožu se je v odločilnem delu etape poznalo, da ni bil na svojem kolesu, na tej ravni kolesarji čutijo domala vsak milimeter odmika od nastavitev, ki so jih vajeni. V takem primeru ne smeš obupati nad stanjem, treba ga je vzeti, kot je, in do cilja voziti na vso moč. To je Primož storil in če ne bi bilo padca, bi prišel v cilj z Vincenzom Nibalijem.



Tritedenska dirka je preizkušnja telesne moči in psihološke priprave in tu je Roglič še vedno močen. Nibalijeve provokacije ga niso iztirile, osredotočen je na dirkanje, drugo ga ne zanima. Ima nekaj težav z ekipo, njegovim pomočnikom zmanjkuje moči proti koncu etap, so mladi, dajejo vse od sebe, a premalo na tej ravni. Potreboval bi nekaj močnejših, starejših, bolj izkušenih kolesarjev. Kljub temu deluje pozitivno, dirka s tem, kar ima. To je njegovo zlato vodilo. Upam, da se mu bo izšlo, da se bo dobro regeneriral in da bodo proti koncu tedna slovenski navijači dodali pikico na i k njegovi formi in bo dosegel nekaj velikega.
 

Napadi proti koncu tedna


Kako naprej? Težko je reči, ali mu izločitev prelaza Gavia v torkovi kraljevski etapi ustreza, en dan je boljši eden, drugič drugi, lahko samo ugibamo. Konfiguracija etape bo lažja, a tekmovalci jo lahko naredijo izjemno težko. Odvisno od tega, kako napadalni bodo. Ekipa Movistar je s Richardom Carapazom v rožnati majici najmočnejša, ima veliko izkušenj, pričakujem, da bo poskušala umiriti dogajanje. Več napadov kot v začetku tretjega tedna Gira pričakujem proti koncu, v petek in soboto, to sta zadnji etapi pred nedeljsko vožnjo na čas in obe se končata s ciljnim vzponom.

Mora Roglič napadati Carapaza ali obratno? To je vprašanje za milijon dolarjev, Primož se je na lanskem Touru marsikaj naučil. Kolikor se da, mora varčevati moči, da jo bo imel dovolj za nekaj zadnjih dni, ne gre pa se zanašati le na vožnjo na kronometer. Sodeč po tem, kako vrti pedala, je še vedno kar svež. Upam, da bo samo bolje, optimistično gremo naprej. Tudi z Janom Polancem, ki ima vse možnosti, da dirko konča v prvi deseterici.

Preberite še:

Komentarji: