Barcelona ga je pustila na letališču, zdaj se mu je odrekel še Real

Francoski košarkarski zvezdnik Thomas Heurtel se je spet znašel v očesu viharja.
Fotografija: Thomas Heurtel (z žogo) med tekmo OI 2020 v Tokiu proti Italijanu Danilu Gallinariju. FOTO: Thomas Coex/AFP
Odpri galerijo
Thomas Heurtel (z žogo) med tekmo OI 2020 v Tokiu proti Italijanu Danilu Gallinariju. FOTO: Thomas Coex/AFP

Košarkarska ekipa madridskega Reala, ki jo od leta 2011 vodi trener Pablo Laso, preživlja najtežje trenutke od prihoda španskega stratega, je na svoji spletni strani zapisal madridski športni časnik As. Ne le boleč poraz z Bayernom v zadnjem kolu rednega dela evrolige – Žan Mark Šiško je s 13 točkami pripomogel k četrtemu zaporednemu porazu kraljevega kluba, ki je zapravil drugo mesto in bo v izločilne boje krenil kot četrti nosilec –, časopisne stolpce polni tudi Lasova poteza, da se pred ključnim delom sezone odreče uslugam Francoza Thomasa Heurtela in Američana Treya Thompkinsa.

Laso ju je iz ekipe odstranil pred tekmo z Bayernom, ko sta Real zaporedoma premagala Panathinaikos in Lenovo Tenerife. Na novinarski konferenci pred nedeljskim ligaškim clasicom v Barceloni je Laso potrdil, da je odločitev »dokončna«. Zanimiv je predvsem primer Heurtela, ki se je Realu pridružil pred začetkom aktualne sezone po odmevnem prerekanju z vodstvom Barcelone. Katalonci so mu bili pripravljeni omogočiti prestop k Fenerbahčeju, a naj bi se za njihovim hrbtom dogovoril z Realom. Med vračanjem s tekme evrolige v Istanbulu naj bi mu odgovorni pri Barceloni kazensko celo onemogočili, da se z ekipo vkrca na letalo in vrne v katalonsko prestolnico, kar so kasneje sicer zanikali. Podobno škandalozno bo očitno tudi njegovo slovo od španske metropole.

»Meni najpomembnejši občutek je, da si ekipa, to ti daje samozavest. Odločitev je moja, saj imam popolno zaupanje v 13 igralcev, ki bodo zdaj igrali na najvišji ravni in s katerimi bomo spet postali ekipa, kakršna si želimo biti. Ekipa je vedno nad posamezniki. Ne bi pa se strinjal, da je to moj najhujši trenutek v Realu,« je na novinarski konferenci dejal Laso, ki dopušča možnost, da bi se Real do konca sezone še okrepil, a že je jasno, da morebitni novinec ali novinca ne bi mogla pomagati ekipi v izločilnih bojih evrolige.

Trey Thompkins, Luka Dončić (izbrali so ga za MVP zaključnega turnirja) in soigralci so v Beogradu leta 2018 še desetič v klubski zgodovini sedli na evropski prestol:

Preberite še:

Komentarji: