Domačo čast reševal le evropski prvak

V košarkarski evroligi je učitelj Željko Obradović znova ugnal učenca Šarunasa Jasikevičiusa
Fotografija: Anthony Randolph (z žogo) je odlično formo na začetku sezone potrdil tudi v tretji Realovi tekmi v evroligi. FOTO: Fiba
Odpri galerijo
Anthony Randolph (z žogo) je odlično formo na začetku sezone potrdil tudi v tretji Realovi tekmi v evroligi. FOTO: Fiba

V zadnjih tekmah 3. kola evrolige so na svoj račun prišla gostujoča moštva. V kar treh od štirih dvobojev so zmagali gostje, med njimi oba kluba iz Istanbula. V Moskvi je bil Efes s trojko Dogusa Balbaya dve sekundi pred koncem tekme za točko boljši od Himkija, v ponovitvi polfinalnega dvoboja z letošnjega zaključnega turnirja štirih najboljših pa je Fenerbahče v Kaunasu premagal Žalgiris, čeprav je po prvem polčasu bistveno bolje kazalo gostiteljem (42:34).

Moštvo trenerja Željka Obradovića je moči varčevalo za zadnjo četrtino, v kateri je bilo od litovskega prvaka, ki ga že tretje leto uspešno vodi nekdanji član Olimpije Šarunas Jasikevičius, boljše kar za 11 točk in je na koncu zanesljivo zmagalo s sedmimi točkami razlike. Na domačem parketu je polom doživel Olympiakos, saj ga je milanski Armani Olimpia premagal kar za 24 točk razlike. 

Zadnje dejanje kola je pripadlo španskemu dvoboju v Madridu, v katerem je bil evropski prvak in španski Real boljši do baskovske Vitorie. Klemen Prepelić je bil edini med Madridčani brez točke, v šestih minutah je enkrat metal za tri točke, a v statistiko dodal dve podaji. Anthony Randolph je v slabih dvajsetih minutah dosegel enajst točk.

Po tri zmage imajo le Fenerbahče, CSKA in Real Madrid.

Izidi, 3. kolo – Himki : Efes 84:85 (Šved, 25; Beaubois 26, Moerman 12), Žalgiris : Fenerbahče 75:82 (Nate 23; Kostas 20, Datome 11), Olympiakos : Armani Olimpia 75:99 (Milutinov 15; Mike 22, Nedović 20), Real Madrid : Vitoria 97:79 (Llull 23, Fernandez 14; Huertas 14).

Komentarji: