Dončić varčuje svoje moči in se veseli končnice

Dallas Mavericks in Miami Heat se že pripravljata na izločilne tekme.
Fotografija: Luka Dončić je prispeval zanj skromnih 18 točk, a bil kljub temu prvi strelec Dallasa. FOTO: Ashley Landis/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je prispeval zanj skromnih 18 točk, a bil kljub temu prvi strelec Dallasa. FOTO: Ashley Landis/Usa Today Sports

V ligi NBA igrajo zadnje tekme pred začetkom težko pričakovane končnice. Ponoči so stopili na parket v Orlandu tudi košarkarji Dallasa in zanesljivo izgubili s Phoenixom z izidom 102:128.

Igral je tudi slovenski as Luka Dončić in v zanj skromnih 13 minutah igre prispeval 18 točk (za dve 4:7, za tri 1:2, prosti meti 7:7), 5 skokov in eno ukradeno žogo. Enak strelski doprinos je imel tudi Boban Marjanović. Pri zmagovalcih je bil najboljši Devin Booker s 27 točkami in 7 skoki.


Miami zadnjič na parket danes zvečer


Košarkarji Miami Heat, pri katerih blesti tudi slovenski organizator igre Goran Dragić, so dan prej v ligi NBA izgubili z moštvom Oklahoma City (115:116), toda že pred tekmo je postalo jasno, da se bo Miami v prvem krogu končnice pomeril z ekipo Indiana Pacers. Miami bo pred končnico odigral še eno tekmo, drevi ob 22. uri se bo pomeril prav z moštvom Indiane.

Dallas se bo v končnici meril z ekipo Los Angeles Clippers. »Komaj čakam, da se vse skupaj začne. Ne gojim posebnih občutkov, to zame ne bo prvič. V končnici sem večkrat igral že v Evropi. Resda ne gre za enako raven igre, gotovo pa gre za enak sistem, motiv in občutke,« je povedal Luka Dončić.Preberite še:

Komentarji: