Jokić najzaslužnejši za peto zaporedno zmago Denverja (VIDEO)

V derbiju drugo- in tretjeuvrščene zasedbe zahodne konference košarkarske lige NBA je Denver s 121:112 odpravil Oklahomo.
Fotografija: Nikola Jokić je bil spet neustavljiv. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Odpri galerijo
Nikola Jokić je bil spet neustavljiv. FOTO: Matthew Stockman/AFP

Denver – V derbiju drugo- in tretjeuvrščene zasedbe zahodne konference košarkarske lige NBA je Denver pred 18.378 gledalci v domači dvorani Pepsi Center s 121:112 odpravil Oklahomo in ji tako pobegnil že za štiri zmage, obenem pa upravičil sloves ta hip najbolj vročega moštva v ligi, saj je bil uspešen že petič zapovrstjo, enako kot Milwaukee.


Zasuk z zadnji četrtini


Prva in del druge četrtine sta bila še izenačena, izid je bil nazadnje poravnan pri 38:38, nato so škarje in platno v svoje roke vzeli gostitelji in na glavni odmor odnesli že udobnih 13 točk naskoka. Ko je že dišalo po tem, da se tekmec ne more več vrniti v igro, je zrežiral še zadnji naskok in sredi zadnjega dela celo vodil (100:97), kar pa je Denver spet predramilo.


Dva blizu trojnih dvojčkov


S kar sedmimi zaporednimi točkami iz prostih metov, pet v nizu jih je prispeval prvi junak dvoboja Nikola Jokić, so se domači dokončno neulovljivo odlepili. Srbski center se je od blizu spogledoval s trojnim dvojčkom, prispeval je namreč 36 točk, od tega štiri trojke, deset asistenc in devet skokov, tudi pri poražencih je Russell Westbrook skoval dvojni dvojček za 22 točk in 14 skokov, dodal pa še devet asistenc.


IZIDI LIGE NBA


New York Knicks : Orlando Magic 108:103
Toronto Raptors : Boston Celtics 118:95
Denver Nuggets : Oklahoma City Thunder 121:112

Preberite še:

Komentarji: