Košarkarji Olimpije v državnem prvenstvu pod novim vodstvom

Direktor Petrol Olimpije Roman Lisac je uresničil napovedi in oblikoval posebno ekipo za državno prvenstvo, ki jo bo vodil Žiga Mravljak. 
Fotografija: Košarkarje Olimpije v prihodnjih dveh mesecih čaka peklenski spored in skupno skoraj 30 tekem. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Košarkarje Olimpije v prihodnjih dveh mesecih čaka peklenski spored in skupno skoraj 30 tekem. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ob glavnem trenerju članskega moštva Srbu Saši Nikitoviću bo moštvo kot trener vodil Žiga Mravljak, ki bo trenerske vajeti prevzel na tekmah v preostanku prvega dela sezone državnega prvenstva, lige NKBM. Mravljak se je ljubljanskemu klubu pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19 in kot glavni trener vodil drugo člansko moštvo, Petrol Olimpijo mladi, v 4. SKL, ter ekipo fantov do 19. leta.

Člansko moštvo Petrol Olimpije bo tako kot ena celota sestavljeno iz dveh delov. V ligi prvakov in ligi ABA bodo še naprej nastopali košarkarji, ki so bili v tej sezoni v obeh mednarodnih tekmovanjih že na parketu, v prvem delu lige Nova KBM pa bodo priložnost za igro, in s tem razvoj ter pridobivanje izkušenj dobili mladi košarkarji. Na klopi bo Mravljaku kot prvi pomočnik družbo delal Marko Anđelković, celoten strokovni štab članskega moštva Petrol Olimpije pa bo vseskozi vključen v trenažni proces moštva.
 

Nikitović v ABA ligi in LP, Mravljak v DP


Glavni trener članskega moštva Petrol Olimpije Saša Nikitović bo zmaje vodil v ligi prvakov in ligi ABA ter v odločilnih bojih državnega prvenstva. Seznam igralcev za nastope v prvem delu državnega prvenstva bosta dopolnila mlada košarkarja, Jernej Andolšek Heine in Aljaž Marinč, ki sta dosedanji del sezone kot posojena košarkarja preživela v Grosupljem.

»Število igralcev, ki jih imamo v tej sezoni v Petrol Olimpiji, nam dopušča, da moštvo sestavimo na dva dela, ki skupaj sestavljata zaključeno celoto članske ekipe Petrol Olimpije,« je sporočil Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije. »Mravljak se je že dokazal v delu z mladimi, glavni cilj ekipe pa bo seveda priti med najboljših šest moštev prvega dela lige Nova KBM, s tem pa si bomo zagotovili mesto v ligi za prvaka. Hkrati bodo v prvem delu državnega prvenstva veliko priložnosti za igro dobili mladi košarkarji, ki bodo na ta način lahko dobili izkušnje in minute za igro, ki jih v mednarodnih tekmovanjih morda ne dobijo toliko, kot bi si vsi želeli,« dodaja direktor.

»To seveda ne pomeni, da so igralci, ki jih bomo lahko videli v državnem prvenstvu, obsojeni na to, da bodo igrali le eno tekmovanje. Člansko moštvo še vedno deluje, trenira in igra kot eno moštvo. Tako bomo lahko mlade košarkarje videli tudi v ligi prvakov in ligi ABA, tiste, ki imajo več priložnosti za igro v mednarodnih tekmovanjih, pa tudi v državnem prvenstvu, v kolikor se strokovni štab za to odloči, ali pa, če se bo nekdo ravno vračal po bolezni oziroma poškodbi. V drugem delu državnega prvenstva bodo cilji vnovič spremenjeni, vsi pa vemo, da želimo lovoriko za naslov državnega prvaka še tretjo sezono zapored zadržati v vitrinah Arene Stožice,« je poudaril Lisac.

Komentarji: