Luka Dončić bi plačal pogreb šolarjev v Beogradu: Zlomljen sem

Slovenski košarkar Luka Dončić bi plačal stroške pogreba, a bo to storila občina Beograd. Donacije čakajo v humanitarnih organizacijah.
Fotografija: Luka Dončić se bo izkazal s humanitarno potezo. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić se bo izkazal s humanitarno potezo. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Nedavni strelski pohod učenca ene od beograjskih osnovnih šol, ki je zahteval življenja več njegovih sošolcev, se je dotaknil številnih ljudi v Srbiji in tudi pri nas. Med znanimi imeni, ki so se odzvala na tragičen dogodek v Beogradu, je tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić. As Dallasa je napovedal, da bo plačal stroške pogreba vseh žrtev mladoletnega strelca in svetovanja sošolcem in prizadetemu osebju.

Nagovoriti bo poskušal tudi druge v ligi NBA

Dončić se je odločil, da bo na ta način pomagal takoj, obenem pa se je zavezal tudi za pomoč v prihodnje, za to potezo pa bo poskušal nagovoriti tudi nekatere druge zvezdnike iz lige NBA, v kateri igra nekaj srbskih košarkarjev. »Zlomljen sem zaradi tragičnega streljanja v šoli v Srbiji in izgube življenj, vključno z nedolžnimi šolarji,« je povedal Luka Dončić v izjavi, ki jo je objavila ESPN. »Moje misli so z družinami in celotno skupnostjo, ki jo je prizadela ta tragedija.«

Ljubljančan bo pomagal prek svoje fundacije Luka Dončić Foundation. »S svojo fundacijo iščemo načine za takojšnjo in dolgoročno podporo učencem, učiteljem in družinam, ki jih je prizadelo streljanje na Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja,« je dodal Luka Dončić, ki je nedavno končal sezono 2022/23 v ligi NBA.

Beograd se zahvaljuje

Begrajska občina se je v spletni objavi zahvalila Dončiću in tudi drugim, ki želijo pomagati, V zapisu pa je tudi sporočila, da bodo pogrebne stroške krili oni, pristojne službe pa pomagajo pri organizaciji še zadnjega slovesa od osmih učencev in varnostnika. V sporočilu je še poziv, da dobrotniki svoje donacije usmerijo v humanitarne in socialne ustanove mesta Beograd.

Preberite še:

Komentarji: