Luka Dončić prepričal tudi trenerja prvakov (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so še dve minuti pred koncem tekme vodili proti Golden Statu, ki pa je vendarle zmagal s 119 : 114.
Fotografija: Luka Dončić se prvakov ni ustrašil. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić se prvakov ni ustrašil. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters

Dallas – Prav nobenega pretiranega spoštovanja do serijskih prvakov lige NBA, košarkarjev Golden Stata, ni sinoči pokazal slovenski najstniški fenomen Luka Dončić, ki je bil v 32 minutah na parketu znova najučinkovitejši igralec Dallasa, saj je v svojo statistiko vpisal 26 točk (prosti meti 5:8, za dve 3:8, trojke 5:10), šest skokov, pet asistenc in eno pridobljeno žogo, vendar pa tudi pet napak. Znova je bil precej uspešen z razdalje, pet zadetih trojk je njegov drugi najboljši dosežek v sezoni, le ob prazničnem porazu proti Pelikanom iz New Orleansa je imel še nekoliko natančnejšo roko in iz desetih poskusov zadel kar sedemkrat.


11 točk v tretji četrtini


Ljubljančan, ki se bo prihodnji mesec izvil iz najstniških let, dvoboja ni začel najbolje. Najprej je neuspešno podal, nato še zgrešil met za prvi Dallasov koš na tekmi. Nato se je umiril in že v prvi četrtini naštel osem točk, do glavnega odmora dodal še štiri, najuspešnejši pa je bil v tretjem delu z enajstimi točkami, tudi s trojko dve sekundi pred koncem za znižanje zaostanka na 88:92, pred tem je poskrbel tudi za sedem zaporednih točk svojega moštva. V zadnji četrtini je nekaj minut presedel na klopi, ni pa bil več uspešen iz igre, zgolj iz prostih metov. V zadnji minuti je zgrešil dve trojki, eno »prisiljeno« ob pisku sirene.

Pet zadetih trojk je njegov drugi najboljši izkupiček v sezoni. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Pet zadetih trojk je njegov drugi najboljši izkupiček v sezoni. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters


Trener prvakov mu je polaskal


Dončiću je pred tekmo polaskal tudi trener Golden Stata Steve Kerr, češ da je že zrel za tekmo vseh zvezd, njegovi varovanci pa so se morali za zmago pred kar 20.340 gledalci v dvorani American Airlines Center s 119:114 pošteno potruditi, saj so bili Telički ves čas žilavi nasprotniki in so vodili še tik pred koncem s 114:112. Vendar pa je mladi Ljubljančan njihov zadnji koš dosegel skoraj dve minuti pred koncem, odtlej so imeli zvezane roke, kar so prvaki znali unovčiti in prek neustavljivega Stephena Curryja, ki je prispeval vseh preostalih sedem točk, izvlekli 29. zmago v sezoni in četrto zapovrstjo, s katero ostajajo na drugem mestu razpredelnice zahodne konference.


Curryjevih 11 trojk


Če je bilo Dončićevih pet trojk izjemnih, kaj bi šele lahko rekli za nov Curryjev podvig – iz 19 poskusov je bil uspešen kar enajstkrat (!), sicer pa se je ustavil pri 48 točkah in dodal še – enako kot Luka – šest skokov in pet asistenc, privoščil pa si ni niti ene izgubljene žoge. Dobro mu je sledil še Kevin Durant z 28 točkami, medtem ko velja pri poražencih izpostaviti še Harrisona Barnesa z 22 točkami, od tega štiri trojke, in centra DeAndreja Jordana z dvojnim dvojčkom (13 točk in 14 skokov). Dallas, ki je neuspešno lovil tretji zaporedni uspeh in je še vedno tri zmage oddaljen od mest, ki vodijo v izločilne boje, se bo šele v noči na četrtek udaril s San Antoniem.

 

Preberite še:

Komentarji: