V senci bruhajočega vulkana bodo zmaji potrebovali nekaj ognja

Košarkarje Cedevite Olimpije drevi ob 21. uri čaka prva tekma nove sezone evropskega pokala.
Fotografija: Jaka Blažič. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Jaka Blažič. FOTO: Cedevita Olimpija

Na Kanarskih otokih se bodo Ljubljančani pomerili z ekipo Gran Canarie. Cedevita Olimpija bo igrala v skupini B skupaj z Valencio, Promitheasom Patrasom, Gran Canario, Budućnostjo, Virtusom Bologno, francoskim Bourgom, Ratiopharmom Ulmom, Bursasporjem in Reyerjem Venezio.

Tekmovanje bo potekalo v spremenjenem formatu. Dvajset moštev je razdeljenih v dve skupini. V drugi del tekmovanja oz. izločilne boje bo iz vsake skupine napredovalo po osem ekip, ki se bodo pomerile v sistemu, kjer bo o preboju v naslednji krog odločala zgolj ena tekma. Ekipa, ki bo imela boljši izkupiček zmag in porazov v rednem delu sezone, bo imela prednost domačega igrišča. Prvak evropskega pokala za sezono 2021/22 se bo uvrstil v evroligo in v njej nastopal v sezoni 2022/23.

V minuli sezoni vsak zmagal enkrat

Cedevita Olimpija in Gran Canaria sta znanki iz sezone 2020/21, saj sta se v prvem delu tekmovanja pomerili dvakrat. Razdelili sta si izkupiček; v Stožicah je bilo 84:68 za izbrance trenerja Jurice Golemca, v Španiji pa so domačini zmagali z 90:82.

»Časa za pripravo na tekmo z Gran Canario nimamo veliko. Zagotovo ne bo lahko. Hkrati smo veseli, da se začenja evropsko tekmovanje in da prihajajo nove tekme, saj bo veliko lažje analizirati težave in popravljati napake,« pravi ljubljanski strateg Golemac.

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič pa dodaja: »Gran Canaria se v novo sezono podaja s praktično prenovljeno ekipo. Ekipa ima dobre navijače, ki so njen šesti igralec. Glavna favorita naše skupine sta Valencia in Virtus Bologna, tu bi lahko dodali tudi naše današnje tekmece, košarkarje Gran Canarie. Verjamem, da nam lahko uspe preboj v drugi del tekmovanja.«

Preberite še:

Komentarji: