Navijači odštevajo ure do prvega dvoboja Dončića in Dragića

V severnoameriški košarkarski ligi NBA ni več neporažene ekipe.
Fotografija: James Harden (z žogo) je spet blestel. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Odpri galerijo
James Harden (z žogo) je spet blestel. FOTO: Matthew Stockman/AFP

Ekipa Houston Rockets je v severnoameriški košarkarski ligi NBA po dveh porazih v uvodu nove sezone prišla do prve zmage, Sacramento Kings je ugnala s 122:119. James Harden je bil prvi strelec tekme s 33 točkami, John Wall na na svoji prvi tekmi po decembru 2018 za Houston dodal 22 točk in devet podaj.

Wall je v novo sredino prišel iz Washingtona v zameno za Russella Westbrooka in je na parket najmočnejše košarkarske lige na svetu stopil prvič po 735 dnevih in po poškodbi leve roke. Za Houston sta pred 3200 gledalci na tribunah domače dvorane v Teksasu ponovno zaigrala tudi DeMarcus Cousins (8 točk) in Eric Gordon (17). Dvoboj je odločil zvezdnik Harden z dvema prostima metoma, 33 točkam pa je dodal še osem podaj in šest skokov.


Philadelphia v Orlandu nanizala 15 trojk


Goran Dragić in Luka Dončić se bosta pomerila prvič v novo szoni lige NBA. FOTO: Jasen Vinlove/Usa Today Sports
Goran Dragić in Luka Dončić se bosta pomerila prvič v novo szoni lige NBA. FOTO: Jasen Vinlove/Usa Today Sports


V NBA ni več neporažene ekipe, Orlando Magic so doma po štirih zmagah v nizu tokrat s 92:116 izgubili z ekipo Philadelphio 76ers, ki je nanizala 15 trojk. Joel Embiid je igral le tri četrtine in zbral 21 točk ter devet skokov, Seth Curry 21 točk, eno manj pa ob devetih skokih Tobias Harris. Na drugi strani je bil najbolj učinkovit Črnogorec Nikola Vučević z dvojnim dvojčkom (19 točk, 10 skokov).

To je bil zanimiv uvod v prvi slovenski derbi v novi sezoni lige NBA. V noči iz petka na soboto (v soboto ob 1.00) se bosta namreč pomerila Luka Dončić in Goran Dragić v majicah Dallasa in Miamija.

Preberite še:

Komentarji: