Novo veliko priznanje za Luko Dončića (VIDEO)

Dončić je bil izbran v idealno peterko evrolige, za nameček je včeraj v španskem prvenstvu dosegel prvi trojni dvojček.
Fotografija: Luka Dončić je v petek blestel z zabijanji, tokrat pa z asistencami. Foto: Euroleague FOTO: Euroleague
Odpri galerijo
Luka Dončić je v petek blestel z zabijanji, tokrat pa z asistencami. Foto: Euroleague FOTO: Euroleague

Za Luko Dončića bi bila res težko boljša sezona. Po manjši krizi na začetku serije s Panathinaikosom je spet ujel pravo formo, za njegove prispevke v sezoni ga je nagradila tudi evroliga. Izbrali so ga v idealno peterko sezone. 

Izbor so obrazložili z naštevanjem vseh njegovih dosežkov v tej sezoni. Med drugim je kar petkrat dosegel statistični indeks 35, najbližjemu zasledovalcu je to uspelo le dvakrat, med vsemi igralci Reala je preživel največ minut na parketu, najprej ga je Evroliga soglasno izbrala za vzhajajočo zvezdo tega tekmovanja, zdaj pa je prejel še mnogo bolj prestižno nagrado – prvič je bil izbran v idealno peterko tekmovanja. 

Ob Dončiću so člani idealne peterke še Nick Calathes (Panathinaikos Atene), Nando De Colo (CSKA Moskva), Tornike Šengelia (Baskonia Vitoria Gasteiz) in Jan Vesely (Fenerbahče Istanbul). Pri glasovanju za idealno prvo peterko evrolige je bilo upoštevanih 75 odstotkov glasov novinarjev in 25 odstotkov navijačev. 


 

Prvi po enajstih letih


Dončić blesti tudi v domačem prvenstvu, na včerajšnji tekmi z Betisom je dosegel prvega trojnega dvojčka v karieri, ustavil se je pri 17 točkah, desetih skokih in desetih asistencah. Španski mediji navajajo, da je to bil šele sedmi trojni dvojček v zgodovini španskega prvenstva in prvi po enajstih letih, ko je ta dosežek leta 2007 uspel Franu Vazquezu.

Devetnajstletni Ljubljančan je najmlajši igralec v španskem prvenstvu, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. Ob tem je za to potreboval najmanj časa, ta mejnik je dosegel v zgolj 22 minutah in 33 sekundah. Zdaj Dončića čaka zaključni turnir četverice evrolige v Beogradu, kjer bo Real igral s CSKA v polfinalu. 

Preberite še:

Komentarji: