Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Potrjena reprezentanca ZDA: zvezdniških 12 za zadnji ples

Ameriška zveza je potrdila zvezdniško sestavo ekipe za olimpijske igre v Parizu, kjer bodo v ospredju veteranski zvezdniki, tudi Steph Curry, ki še nima zlata.
Kevin Duranty, Steph Curry in LeBron James bodo združili moči v Parizu. FOTO: Kyle Terada/Reuters
Kevin Duranty, Steph Curry in LeBron James bodo združili moči v Parizu. FOTO: Kyle Terada/Reuters
N. Gr., STA
17. 4. 2024 | 15:58
17. 4. 2024 | 16:01
1:35

Košarkarska reprezentanca ZDA je danes potrdila seznam košarkarjev, ki bodo ekipo zastopali na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Na seznamu zvezdnikov severnoameriške lige NBA so med drugimi tudi LeBron James, Kevin Durant, Stephen Curry, Anthony Davis in Joel Embiid.

Ameriški mediji so že v torek poročali, da je olimpijska reprezentanca za ZDA že določena. Da bo ZDA na OI v francoski prestolnici nastopila z izjemno odmevno zvezdniško selekcijo, je danes na družbenem omrežju X potrdila tudi ameriška zveza USA Basketball.

Ameriško ekipo za poletne igre sestavljajo: Bam Adebayo, Devin Booker, Stephen Curry, Anthony Davis, Kevin Durant, Anthony Edwards, Joel Embiid, Tyrese Haliburton, Jrue Holiday, LeBron James, Kawhi Leonard in Jayson Tatum.

Durant je že trikrat osvojil olimpijsko zlato, James je bil del zmagovalne ekipe v letih 2008 in 2012, Curry pa še nikoli ni nastopil na olimpijskih igrah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine