Štirje kandidati, Vučić že podprl Beograd

Finalni turnir košarkarske evrolige bi radi imeli v Atenah, Beogradu, Kaunasu in Kölnu.
Fotografija: V Beogradu je bil finalni turnir evrolige že pred dvema letoma, ko sta med drugim igrali tudi moštvi Reala iz Madrida (beli dresi) in CSKA iz Moskve (rdeči). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Beogradu je bil finalni turnir evrolige že pred dvema letoma, ko sta med drugim igrali tudi moštvi Reala iz Madrida (beli dresi) in CSKA iz Moskve (rdeči). FOTO: Reuters

V košarkarski evroligi navzlic številnim vprašanjem okrog izvedbe mednarodnih športnih dogodkov v prihajajočih mesecih še naprej razmišljajo, da bi do poletja igrali še zadnji dve koli, nato pa v juliju izvedli na enem prizorišču finalni turnir.

Zbrali so prijave štirih mest z res velikimi pokritimi športnimi arenami, tako so na seznamu Kaunas (Litva), Köln (Nemčija), Atene (Grčija) in Beograd (Srbija). Pri slednjem pa je celo državna vlada s svojim vodjo Aleksandrom Vučićem, sicer v zadnjih tednih znanem po zelo strogih ukrepih proti širitvi koronavirusa, že poslala pismo vodstvu evrolige o zagotovljeni popolni varnosti vseh udeležencev v primeru turnirja v beograjski Areni.

»Prirejanje največjega klubskega tekmovanja v košarki bi nam bilo v ponos, obenem bi bilo dobrodošlo tudi za turizem, ki je s pandemijo koronavirusa doživel hud udarec,« so med drugim zapisali v pismu iz Beograda.

Komentarji: