V končnici Realov preobrat, Prepeliča ni bilo v kadru (VIDEO)

Madridski košarkarski velikan je na gostovanju pri sosedu na lestvici Anadoluju Efesu zaostajal že za 14 točk, a zmagal s 84:82.
Fotografija: Klemen Prepelič (v reprezentančnem dresu) nocoj ni stopil na parket. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Klemen Prepelič (v reprezentančnem dresu) nocoj ni stopil na parket. FOTO: Jure Eržen/Delo

Istanbul – Košarkarji so po reprezentančnem predahu nadaljevali evroligaško tekmovanje z dvoboji enajstega kola, klubski šampion stare celine Real Madrid pa se je po dveh zaporednih porazih ponovno dokopal do zmage na gostovanju pri sosedu na lestvici Anadoluju Efesu (84:82). Kolektiv iz Istanbula je imel večji del dvoboja škarje in platno v svojih rokah, na zadnji odmor odšel z udobno prednostjo 14 točk, nato pa tekmecu dovolil delni izid 8:0 in za nameček, v končnici, še popoln zasuk. Po vodstvu z 82:79 namreč gostitelji v zadnjih dveh minutah niso zadeli več, Real pa je s petimi zadetimi prostimi meti zapovrstjo pod streho spravil deveto zmago.


Šest točk Randolpha


Do nje pa je prišel brez prispevka Klemna Prepeliča, ki je bil v zadnjem obdobju tarča nekaterih kritik, tokrat pa ga trener Pablo Laso sploh ni postavil v kader za tekmo. Anthony Randolph je na parketu prebil 16 minut in pol, v tem času pa prispeval šest točk ob slabem metu iz igre (za dve 0:1, trojke 2:5), obenem je dodal še dva skoka in eno asistenco ter si privoščil eno napako. V zmagovalni vrsti je sicer z dvojnim dvojčkom za 20 točk (ob odličnem metu za dve točki 10:11) in enajst skokov izstopal Gustavo Ayon, pri poražencih je bil le malenkostno manj prepričljiv Adrien Moerman z 19 točkami (od tega tremi trojkami) in desetimi skoki.

Preberite še:

Komentarji: