Vse boljši Ljubljančani podaljšali sijajen niz tudi v Srbiji

Košarkarji Cedevite Olimpije so vpisali jubilejno deseto zmago v ligi Aba, s katero so začasno skočili na prvo mesto lestvice.
Fotografija: Košarkar Cedevite Olimpije Yogi Ferrel je opozoril nase na gostovanju v Srbiji. FOTO: Mega
Odpri galerijo
Košarkar Cedevite Olimpije Yogi Ferrel je opozoril nase na gostovanju v Srbiji. FOTO: Mega

Košarkarji Cedevite Olimpije so vpisali jubilejno deseto zmago v ligi Aba, s katero so začasno skočili na prvo mesto lestvice (10-2). To je njihova sedma zaporedna zmaga v regionalnem tekmovanju; nazadnje so izgubili v začetku novembra doma proti FMP. Ljubljančani so proti ekipi iz spodnjega dela razpredelnice (3-10) zasluženo prišli do načrtovanih dveh točk, ponovoletno mini turnejo po Srbiji pa bodo zaključili 5. januarja z gostovanjem pri predzadnji ekipi lige Aba Borcu (3-10).

Vodili so vseh 40 minut

Jurica Golemac FOTO: Mega
Jurica Golemac FOTO: Mega
Varovanci trenerja Jurice Golemca so unovčili kakovost in raznovrstnost ter vodili vseh 40 minut. Že v prvi četrtini so si priigrali dvomestno prednost, ki so jo v nadaljevanju z zbrano in kolektivno igro brez težav zadržali. Od enajstih igralcev Cedevite Olimpije, ki so stopili na teren, se jih je deset vpisalo med strelce. Z 21 točkami sta izstopala Yogi Ferrell (trojke 3:6, 9 podaj) in Josh Adams (trojke 3:6, 5 skokov), 12 jih je dodal Karlo Matković (met iz igre 5:5), 11 pa Amar Alibegović (met iz igre 5:8, 5 skokov).

Cedevita Olimpija se bo v Stožice vrnila 14. januarja proti Splitu, pred tem pa jo 11. januarja v evropskem pokalu čaka še gostovanje pri turškem Bursasporu.

Lestvico zagotavlja SofaScore

Preberite še:

Komentarji: