Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

1. SNL: Mariboru tri točke pred derbijem

Nogometaši Maribora so slavili na gostovanju v Krškem z 0:2 in se spet vsaj za en dan preselil na vrh lestvice.
Luka Zahović je v 88. minuti potrdil tri točke.  FOTO: Tadej Regent/delo/
Luka Zahović je v 88. minuti potrdil tri točke.  FOTO: Tadej Regent/delo/
N. Gr.
12. 5. 2018 | 18:33
12. 5. 2018 | 18:44
2:54
Mariborčani so prišli na gostovanje v Krško z le enim ciljem, z zmago so želeli nadaljevati pritisk na Olimpijo in v derbi vstopiti samozavestno. Gostje so bili celo tekmo precej boljši nasprotnik, že v prvem polčasu so pritiskali proti golu Marka Zalokarja, a je bil vratar Krškega v odlični formi. 

Ko tudi v prvi polovici drugega polčasa ni bilo zadetka, so Mariborčani postajali vse bolj nervozni. V 64. minuti je v igro prišel kapetan Marcos Tavares, ki je poživil napad gostov, nevaren je bil tudi Derviševič s prostih strelov. Prav na ta način je padel prvi zadetek na tekmi, v 81. minuti je Dervišević odlično meril pod prečko in tokrat je bil nemočen tudi sicer izvrstni Zalokar. 
 

Zahović za tri točke


Viole, ki so prišle v Krško, so v hudem nalivu začele slaviti, Krško pa se ni predalo, prišli so do dveh kotov, po protinapadu v 88. minuti pa je Tavares že premagal Zalokarja, žogo pa je v gol porinil Luka Zahović in dokončal delo Maribora. V 93. minuti so domačini prišli do znižanja zaostanka po zadetku Josipa Balića, časa za preobrat pa ni bilo več. 

Maribor se na Štajersko vrača s pomembnimi novimi tremi točkami, vsaj do jutri bodo spet na vrhu prvenstvene lestvice. Olimpija jutri v Stožicah gosti Ankaran in če bodo zmaji uspešni, bo o naslovu prvaka odločal večni derbi, ki bo prihodnjo soboto v Mariboru. 

Krško : Maribor 1:2 (0:0)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 600, sodniki: Balažič, Kasapović (oba Ljubljana), Gabrovec (Markovci).
Strelci: 0:1 Dervišević (81.), Zahović (88.), 1:2 Balič (90.).
Krško: Zalokar, Jakolić (od 61. Diyoke), Zakrajšek (od 69. Ejup), Krajcer, Šturm, Kulinitš, Balić, Kovačič, Sokler (od 69. Vekič), Škrbič, Volarič.
Maribor: Handanović, Šuler, Vrhovec (od 73. Mešanović), Hotić, Zahovič, Vršič (od 64. Tavares), Derviševič, Milec, Rajčevič, Viler, Mlakar (od 82. Kramarič).
Rumeni kartoni: Kovačič, Vekič; Šuler, Dervišević.
Rdeč karton: /.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine