Dortmund diha za ovratnik bavarskemu velikanu

Nogometaši Bayerna so se spotaknili na uvodni tekmi 12. kola nemške lige, Borussia zmagala tik pred zdajci.
Fotografija: Nogometaši Augsburga so se veselili nenadejane zmage v bavarskem obračunu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Augsburga so se veselili nenadejane zmage v bavarskem obračunu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

Nemški nogometaši po reprezentančnem premoru nadaljujejo domače prvenstvo s tekmami 12. kola. V prvi je danes zvečer vodilni Bayern v bavarskem obračunu presenetljivo izgubil na gostovanju pri Augsburgu z 1:2. Pred tekmo je imel Bayern status jasnega favorita, saj so bile na njegovi strani prav vse statistike. Do danes sta moštvi odigrali 20 tekem v bundesligi, Bayern jih je dobil 16 in le dvakrat izgubil.

A vsa ta zgodovina gostom ni pomagala. Borbena domača zasedba je izkoristila svoje priložnosti, za domače sta bila natančna Andre Hahn in Mads Pedersen. Poljski zvezdnik Robert Lewandowski je sicer z 11. zadetkom v gosteh proti tej ekipi ublažil zaostanek, toda v nadaljevanju Bayern ni znal streti čvrste domače zasedbe kljub številnim priložnostim. Za Bayern je to drugi poraz v sezoni, za Augsburg pa šele tretja zmaga.

Pomembna zmaga rumeno-črnih

Predvsem Borussia iz Dortmunda je imela danes priložnost, da se Bavarcem približajo le na točko. Kazalo je na remi, saj je v drugem polčasu po vodstvu domačih prek Donyella Malena v 56. minuti Stuttgart izenačil sedem minut kasneje. Natančen je bil Roberto Massimo. V 85. minuti pa je odbito žogo v mrežo po nasprotnem napadu poslal kapetan Marco Reus za pomembno zmago rumeno-črnih. Ti so zmanjšali zaostanek za vodilnim Bayernom na vsega točko. Dortmundčani imajo na drugem mestu 27 točk, vodilni Bayern 28.

Hoffenheim je z 2:0 premagal moštvo Leipziga. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je tekmo začel v prvi postavi, trener Jesse Marsch pa ga je ob polčasu potegnil na klop pri izidu 1:0 za Hoffenheim. Kampl in kolegi so po porazu padli na šesto mesto lestvice z 18 točkami. Lepizig bo moral zaradi novih ukrepov v boju s pandemijo novega koronavirusa v zvezni deželi Saški naslednje tri domače tekme odigrati pred praznimi tribunami.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: