Barvit trenerski štab Liverpoola močnejši še za brazilsko legendo

Angleški nogometni klub Liverpool je v želji, da še poveča kakovost svojih vratarjev, zaposlil novega trenerja.
Fotografija: Claudio Taffarel (levo) med pogovorom z Alissonom na treningu v Sočiju med SP 2018 v Rusiji. FOTO: Nelson Almeida/AFP
Odpri galerijo
Claudio Taffarel (levo) med pogovorom z Alissonom na treningu v Sočiju med SP 2018 v Rusiji. FOTO: Nelson Almeida/AFP

Iz Brazilije je pripeljal legendarnega Claudia Taffarela, ki bo odslej bdel nad rojakoma Alissonom Beckerjem in mladim Marcelom Pitalugo. Dosedanji trenerji vratarjev ostajajo v klubu, je poročal Sky Sports.

Petinpetdesetletnega Taffarela, ki se bo ekipi pridružil, ko dobi delovno dovoljenje, je priporočil prav Becker, ki z njim sodeluje že v brazilski reprezentanci, pred kratkim pa je z Liverpoolom za šest let podaljšal pogodbo.

Taffarel je od leta 1988 do 1998 za reprezentanco zbral 101 nastop, leta 1994 je z njo postal tudi svetovni prvak. V Evropi je branil za Parmo, Reggiano in turški Galatasaray.

S prihodom legendarnega Brazilca je štab trenerja Jürgna Kloppa še barvitejši – Liverpoolčani namreč že lep čas sodelujejo z danskim specialostom za mete iz avta Thomasom Grønnemarkom, nemški deskar Sebastian Steudtner ekipi pomaga z dihalnimi vajami, podjetje Neuro11 iz Potsdama pa z analizo možganov izboljšuje natančnost nogometašev pri prostih strelih in kotih.

Preberite še:

Komentarji: