Borussia navila ceno za Norvežana: 180 milijonov evrov

Ni več neznank, kdor bo želel kupiti čudežnega vikinga Erlinga Brauta Hålanda, bo moral globoko seči v žep
Fotografija: Erling Braut Håland je pri komaj dvajsetih letih najdragocenejši norveški športnik in fant, ki ga kupijo lahko le največji klubi na svetu. FOTO: Stian Lysberg Solum/Reuters
Odpri galerijo
Erling Braut Håland je pri komaj dvajsetih letih najdragocenejši norveški športnik in fant, ki ga kupijo lahko le največji klubi na svetu. FOTO: Stian Lysberg Solum/Reuters

Erling Braut Håland je iskan, želen in vroč. Vrednost napadalca nemškega nogometnega velikana Borussie iz Dortmunda doslej še ni bila znana, zdaj je klub razkril, za kolikšen znesek ga je voljan prodati. Strelec 33 golov v 31 tekmah v tej sezoni je na voljo za 180 milijonov evrov.

Veliko, preveč ali premalo? Nogometašev zastopnik in eden od najvplivnejših na svetu Mino Raiola je jasno predstavil zakon ponudbe in povpraševanja.

»Za prvovrstne talente, nikoli ni preveč,« si prste mane nizozemski Italijan, ki se mu znova obeta debel zaslužek ob morebitni prodaji komaj 20-letnega napadalca.

Francoski zvezdnik Kylian Mbappe je še dražji od norveškega tekmeca. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Francoski zvezdnik Kylian Mbappe je še dražji od norveškega tekmeca. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP


Kdo si sploh lahko privošči čudežnega dečka, je drugo vprašanje. »Največ deset klubov je, ki lahko kupijo Hålanda, in štirje med njimi so v Angliji,« je za BBC odgovoril super agent.

Kljub astronomskemu znesku Håland ne bo najdražji nogometaš na svetu. Pred njim sta pariška fanta, Neymar, za katerega je Paris St. Germain plačal Barceloni kar 228 milijonov €, in Kylian Mbappe, ki je prišel iz Monaca za 188 milijonov €. Če bi 22-letni Francoz žele oditi, ali bi ga PSG prodajal, bi najbrž veljal še več kot Norvežan: najmanj 200 milijonov €.

Preberite še:

Komentarji: