Danes v akciji Ronaldo, Lewandowski, Mbappe, elf in furia

Vrhunec dneva na 16. evropskem prvenstvu dvoboj med branilci naslova iz Portugalske in Nemci, ki si novega poraza ne smejo privoščiti.
Fotografija: Cristiano Ronaldo in Pepe bosta želela premagati tudi Nemčijo. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo in Pepe bosta želela premagati tudi Nemčijo. FOTO: Christof Stache/AFP

Tudi današnja sobota bo minila v znamenju vrhunskega nogometa na 16. evropskem prvenstvu. Začelo se bo v Budimpešti, kjer bo gostovala Francija, ki je v prvem krogu premagala Nemčijo. Za Kyliana Mbappeja, Karima Benzemaja in ostale trikolore naši vzhodni sosedje ne bi smeli biti prevelik zalogaj.Madžari so se sicer na prvi tekmi dobro upirali Portugalcem, ki so šele v 84. minuti zatresli njihovo mrežo, nakar je dvakrat v polno zadel Cristiano Ronaldo. Najboljši strelec na evropskih prvenstvih bo želel zagreniti življenje tudi Nemcem. Ti so novega poraza po 0:1 s Franciji ne smejo privoščiti, če želijo napredovati v osmino finala.

Kylian Mbappe se dobro počuti na Puskas Areni. FOTO: Laszlo Balogh/AFP
Kylian Mbappe se dobro počuti na Puskas Areni. FOTO: Laszlo Balogh/AFP


Večerni dvoboj bo v Sevilli, kjer bo Španija gostila Poljsko. Španci so v prvi tekmi le remizirali s Švedsko, ki ima že štiri točke, potem ko je včeraj premagala Slovaško. Ta je ugnala Poljake z Robertom Lewandowskim, ki morajo začeti zbirati točke.

Skupina E, 2. krog:
21.00 Sevilla: Španija - Poljska
Skupina F, 2. krog:
15.00 Budimpešta: Madžarska - Francija
18.00 München: Portugalska - Nemčija

Preberite še:

Komentarji: