Deveta zaporedna ligaška zmaga Liverpoola, City vodi le še za točko

Liverpool je brez večjih težav opravil z gostovanjem pri Arsenalu in se na preloženi tekmi 27. kola z zmago (2:0) na le točko približal vodilnemu Man. Cityju.
Fotografija: Navijači Liverpoola proslavljajo s strelcem drugega gola Robertom Firminom. FOTO: David Klein/Reuters
Odpri galerijo
Navijači Liverpoola proslavljajo s strelcem drugega gola Robertom Firminom. FOTO: David Klein/Reuters

Po prvem polčasu brez golov sta tekmo z zadetkoma v razmaku dobrih pet minut odločila Diogo Jota in Roberto Firmino. Jota je v 54. minuti načel mrežo topničarjev po akciji Thiaga Alcantare, Firmino pa je v 62. minuti v mrežo pospravil asistenco Andrewa Robertsona.

V prvih 45 minutah je imel pobudo Arsenal, ki je prihajal tudi v zrelejše priložnosti, a razigrani Gabriel Martinelli s soigralci ni uspel streti gostujoče zadnje vrste. Sadio Mane je nato na začetku drugega polčasa načel mrežo Londončanov, a mu zadetka niso priznali, nato pa sta tekmo v deževnem večeru odločila Jota in rezervist Firmino. Portugalca je po dolgi akciji s podajo v globino skozi zadnjo vrsto Arsenala zaposlil Alcantara, Jota pa je zadel z močnim strelom po tleh na prvo vratnico, ob katerem bi verjetno moral bolje posredovati domači vratar Aaron Ramsdale.

Bolje bi morali posredovati tudi njegovi soigralci v obrambi, ki so na desnem boku pripravili vse potrebno za predložek Robertsonu, ko bi lahko že izbili žogo na varno, predložek Škota pa je nekaj minut po prihodu v igro (vstopila sta skupaj z Mohamedom Salahom) mimo Ramsdala preusmeril Firmino.

Tottenham še ni obupal nad ligo prvakov

Manchester City, branilec naslova, je na zadnji ligaški tekmi, šlo je za gostovanje pri Crystal Palaceu, remiziral brez golov, Liverpool pa je z zmago na drugi strani prestolnice zaostanek za ekipo Josepa Guardiole znižal na le točko. Sinje modri in rdeči, ki jih vodi Jürgen Klopp, se bodo v Manchestru pomerili 10. aprila.

Na prvi sredini tekmi v premier league je Tottenham slavil na gostovanju v Brightonu z goloma Cristiana Romera v prvem in kapetana Harryja Kana v drugem polčasu. Spursi imajo s tekmo manj enako število točk kot šesti West Ham United, Manchester United na petem mestu beži še za dodatni dve, najhujši rival iz severnega Londona, Arsenal, pa ima s tekmo manj od londonskih belih tri točke več na četrtem mestu, ki kot zadnje prinaša uvrstitev v sezono 2022/23 Uefine lige prvakov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: