Ljubljančani vendarle preskočili malteško oviro, Domžalčani pa finsko

Nogometaši Olimpije in Domžale dolgo trepetali, na koncu pa le napredovali v 3. kolo kvalifikacij za konferenčno ligo, iz katere pa se poslavljajo Mariborčani.
Fotografija: Nogometaši Olimpije so si po loteriji priigrali napredovanje v tretje kolo kvalifikacij za konferenčno ligo. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije so si po loteriji priigrali napredovanje v tretje kolo kvalifikacij za konferenčno ligo. FOTO: Blaž Samec/Delo

Domžalski nogometaši so se uvrstili v tretji krog kvalifikacij konferenčne lige, potem ko so s skupnim izidom 2:1 izločili igralce Honke. Potem ko se je prva tekma prejšnji torek na štadionu ob Kamniški Bistrici razpletla z neodločenim izidom 1:1, so se rumeni v današnjem povratnem dvoboju na Finskem veselili zmage z 1:0. 

Odločilni gol je za Domžalčane v 22. minuti z izjemnim strelom z dobrih 25 metrov dosegel Arnel Jakupović, ki je proti moštvu iz Espooja zadel v polno že na prvi tekmi pred devetimi dnevi.

Domžalčani so slavili zmago na Finskem. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Domžalčani so slavili zmago na Finskem. FOTO: Tomi Lombar/DeloLjubljančani naprej po enajstmetrovkah


V gosteh so bili uspešni tudi nogometaši Olimpije, ki so bili proti Birkirkari srečnejši po loteriji enajstmetrovk. Potem ko so Ljubljančani prejšnji četrtek prvo tekmo dobili z 1:0, se je z enakim izidom, le da v korist Maltežanov (strelec zadetka je bil v 27. minuti Diego), razpletel tudi redni del povratnega dvoboja.

Sledil je podaljšek, v katerem pa ni bilo golov, tako da so o napredovanju odločale enajstmetrovke. Za Olimpijo je bilo natančnih vseh pet izvajalcev (Timi Elšnik, Dino Špehar, Tomislav Tomić, Enrik Ostrc in Aldair), članu Birkirkare Paul Mbongu pa je strel ubranil ljubljanski vratar Nejc Vidmar. Zeleno-beli so si tako priigrali napredovanje s skupnim izidom 6:5.


Slovo Mariborčanov


Iz kvalifikacij za konferenčno ligo pa se poslavljajo Mariborčani, ki so izgubili tudi drugo tekmo z nogometaši Hammarbyja. Potem ko so »vijolični« na tujem klonili z 1:3, so poraz doživeli tudi pred svojimi navijači. Švedi so na namreč Ljudskem vrtu zmagali z 1:0, edini gol pa je že v peti minuti zabil David Accam.

Mariborčani so se trudili na vse načine, da bi izničili zaostanek, vendar pa so bili v napadih premalo natančni. Hammarby je bil v seštevku dveh tekmah boljši s 4:1.

Mariborčani so klonili tudi pred svojimi navijači. FOTO: Jure Eržen/Delo
Mariborčani so klonili tudi pred svojimi navijači. FOTO: Jure Eržen/Delo


Komentarji: