Gliha in Olimpija si bosta segla v roko

Olimpija je dobila novega člana, potem ko se ji je pridružil nekdanji mladi reprezentant Erik Gliha.
Fotografija: Erik Gliha med kvalifikacijsko tekmo Slovenije in Francije v Domžalah. Foto Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Erik Gliha med kvalifikacijsko tekmo Slovenije in Francije v Domžalah. Foto Uroš Hočevar

Nogometaši Olimpije se pripravljajo na začetek nove sezone nogometnega prvenstva in prvi izziv v Evropi, ki jih laka konec meseca v 2. kolu kvalifikacij za novoustanovljeno Uefino konferenčno ligo. Novi trener Savo Milošević je zavihal rokave, okrepil pa je tudi kadrovsko podobo kluba. Med zadnjimi se je pridružil zeleno-belim nekdanji mladi reprezentant Erik Gliha.

Gliha je nazadnje igral za klub Ruh Lvov v ukrajinskem prvenstvu, v zadnjih dneh pa je interes zanj izkazala tudi Olimpija, zato sta hitro našla skupni jezik. Zeleno luč za prihod 24-letnega bočnega branilca je prižgal tudi Milošević, pogodbo pa bodo podpisali konec tedna, ko se v Ljubljano iz Dubrovnika vrne predsednik Milan Mandarić.


Gliha član različnih slovenskih reprezentanc


Erik Gliha je močno opozoril nase že v slovenskem prvenstvu, ko je bil v majici Aluminija med najboljšimi asistenti lige, četudi je igral v Sloveniji le pol sezone, ob tem je bil tudi med boljšimi asistenti v mladi slovenski reprezentanci, potem ko je prej igral tudi za selekciji U-18 in U-19. Njegova odlika so predvsem predložki z levega boka.

Njegov oče je nekdanji slovenski reprezentant Primož Gliha, ki je nekoč uspešno igral prav za Olimpijo, pozneje je učinkovito igral tudi v majici Dinama, na Japonskem, v Izraelu in Franciji, po uspešnem vodenju slovenske reprezentance U-21 pa opravlja položaj strokovnega svetovalca pri Nogometni zvezi Kosova.

Preberite še:

Komentarji: