Iličić izbruhnil pet dni prepozno za Kavčiča

Josip Iličić se je očitno odločil pravilno, ko je želel igrati vseh 90 minut nedavne tekme Slovenije in Cipra v Stožicah.
Fotografija: Navdušeni soigralci so objeli Josipa Iličića.
Odpri galerijo
Navdušeni soigralci so objeli Josipa Iličića.

Ljubljana – Kaj bi dal Tomaž Kavčič za Josipa Iličića v takšni formi, v kakršni je včeraj zmlel Chievo na gostovanju v Veroni! Kranjčan je v svoji prvi pravi tekmi po dolgotrajni poškodbi zabil tri gole v majici Atalante in požel navdušenje italijanskih medijev, soigralcev v modro-črnem in trenerja Gasperinija.

Konec tedna so se vpisali med strelce Josip Iličić, Miha Zajc in Andraž Šporar.
Konec tedna so se vpisali med strelce Josip Iličić, Miha Zajc in Andraž Šporar.


Josip Iličić se je očitno odločil pravilno, ko je želel igrati vseh 90 minut nedavne tekme Slovenije in Cipra v Stožicah. Kar mu kljub navdahnjeni igri ni uspelo v ligi narodov, je nadoknadil v serie A, ko sta se pomerila Chievo in Atalanta. »Jojo« je v razmaku 24 minut (28., 50., 52.) zabil spektakularen »hattrick« in sam zmlel domače, ki jim ni pomagal niti prihod nekdanjega italijanskega selektorja Venture. Iličić je zabil tri različne gole, posebej spektakularen pa je bil prvi, potem ko je poslal žogo v mrežo z velemojstrskim strelom pod prečko z 20 metrov.
 

Neverjetna igra številk pri Josipu Iličiću


»To smo čakali … Iličić je razveselil vse v klubu, predvsem pa sebe. Verjamem, da bo šlo odslej vse le še navzgor, saj imamo spredaj spet odlično individualno kakovost v obliki Gomeza in Iličića,« je žarel od sreče Gianpiero Gasperini, potem ko je prejšnja zmaga Atalante v tej sezoni datirala na 18. avgust, in sicer proti skromnemu Frosinoneju.



Zanimivo, to je bil drugi trojček Iličića v italijanskem prvenstvu, prvi po letošnjem marcu, ko je – pozor – zabil tri prav tako na gostovanju v Veroni (pri istoimenskem klubu), Atalanta je prav tako zabila pet golov (tedaj 0:5, včeraj 1:5), Kranjčan pa je obakrat zabil tri gole v enakem časovnem obdobju 24 minut! Marca je šlo za 45., 48. in 69. minuto tekme. Včeraj je tudi končni izid postavil slovenski nogometaš, potem ko je bil z bele točke natančen Valter Birsa; Boštjan Cesar je sedel na klopi za rezerve.


Zajc: Končno je šlo v mrežo!


Dvajseti oktober 2018 bo zapisan tudi v osebno beležko Mihe Zajca. Šempetrčan je sodeloval pri neverjetno zanimivi tekmi Frosinoneja in Empolija, ki se je končala z izidom 3:3, kaj lahko pa bi videli navijači še veliko več golov. To je bil prvi gol Zajca v tej sezoni in drugi v njegovi karieri v serie A po prvencu iz 14. maja 2017, ko je preluknjal mrežo Cagliarija.

Miha Zajc se je razveselil prvega letošnjega gola.
Miha Zajc se je razveselil prvega letošnjega gola.


»Končno je žoga končala v mreži!« si je oddahnil slovenski reprezentant, ki je v prvih kolih tega prvenstva tresel zgolj vratnice in prečke. »Vesel sem za doseženi gol, toda še bolj pomembno je bilo, da smo v zadnjih trenutkih tekme izenačili izid in osvojili pomembno točko v boju za obstanek. To ekipo Empolija krasi močan značaj, kljub zaostanku z 2:3 smo do konca vztrajali in z remijem naredili, kar smo želeli,« je ocenil Zajc.
 

Zadnja tri mesta v serie A pripadajo Slovencem


Zadnje tri položaje na lestvici serie A držijo v rokah klubi s slovenskimi legionarji ... Empoli (6 točk) je odbil napad Frosinoneja (2), ta je tokrat pogrešal tudi nesrečnega Luko Krajnca, ki jo je skupil v Oslu, na zadnje mesto je prikovan Chievo (-1), ki se bo v tej sezoni le stežka rešil selitve v serie B. Zajčevi so gotovo zadovoljni, da so osvojili točko (Bologna jim beži za dve), saj bo njihov naslednji izziv veliko večji – v soboto (18.00) bodo igrali najtežjo tekmo sezone, gostili bodo Juventus. »To bo velika stvar za vse v Empoliju in okolici, saj vemo, kaj pomeni Juventus. Kljub temu se moramo maksimalno pripraviti za tekmo, nikdar ne veš, kdaj se ti ponudi priložnost,« je prepričan Miha Zajc.

Andraž Šporar je zabil 11 golov v 11 tekmah.
Andraž Šporar je zabil 11 golov v 11 tekmah.

Preberite še:

Komentarji: