Imenitna premiera Handanovića in soigralcev

V 1. kolu italijanskega prvenstva Iličićeva Atalanta zmagala v Torinu z 2:1, odločil Piccoli v 3. minuti sodnikovega podaljška. Juventus v nedeljo v Vidmu.
Fotografija: Nogometaši Interja so zelo zanesljivo vstopili v novo sezono. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Interja so zelo zanesljivo vstopili v novo sezono. FOTO: Miguel Medina/AFP

Potem ko se je pred enim tednom zavrtelo nogometno kolesje v Angliji, Nemčiji in Španiji, se je nova sezona začela tudi v deželi evropskih prvakov. In če bi sodili zgolj po uvodu, bo Inter iz Milana, ki brani šampionsko lovoriko, spet zelo močan.

Samir Handanović je na premieri sezone ohranil prazno črno-modro mrežo, njegovi soigralci pa so bili učinkoviti in pred zadovoljnimi privrženci na kultnem San Siru odpihnili Genoo s 4:0. Uvodni gol v sezoni je za prvake zabil slovaški reprezentant Milan Škriniar, med strelce pa se je že v prvem nastopu za milansko moštvo vpisal tudi Edin Džeko, vodilni nogometaš Bosne in Hercegovine, ki je pred kratkim k Interju prišel iz Rome. 

Med derbiji 1. kola je bila današnja večerna tekma prav med Torinom in Iličićevo Atalanto, Kranjčana je v 59. minuti zamenjal ruski soigralec Aleksej Mirančuk. Tekma je bila kakovostna in enakovredno, moštvo iz Bergama pa ob koncu srečnejše. Empoli, proti kateremu je novinec Petar Stojanović igral do 83. minute, Leo Štulac pa je ostal na rezervni klopi, je izgubil doma proti Laziu z 1:3.

tudi med slovenskimi nogometnimi sladokusci pa precej zanimanja privablja jutrišnje Juventusovo gostovanje v bližnjem Vidmu. 


Sobota

18.30   Inter : Genoa 4:0 (2:0)
18.30   Verona : Sassuolo 2:3 (0:1)
20.45    Empoli : Lazio 1:3 (1:3)
20.45    Torino : Atalanta 1:2 (0:1)


Nedelja

18.30    Bologna : Salernitana
18.30    Udinese : Juventus
20.45    Roma : Fiorentina
20.45    Napoli : Venezia

Ponedeljek

18.30    Cagliari : Spezia
20.45    Sampdoria : Milan

Preberite še:

Komentarji: