Jan Oblak znova rešitelj, Atletico blizu finala

Slovenski vratar je blestel proti Arsenalu v polfinalu evropske lige. Griezmann: Oblak je najboljši na svetu.
Fotografija: Jan Oblak je v obup spravljal Arsenalove nogometaše. FOTO: AP
Odpri galerijo
Jan Oblak je v obup spravljal Arsenalove nogometaše. FOTO: AP

London – Arsenal je imel večji del tekme igralca več, toda Jan Oblak je branil tako vrhunsko, da se je zdelo, da ima v resnici igralca več Atletico Madrid. Londončani niso unovčili številčne premoči, zato je madridska zasedba z remijem 1:1 pred povratnim polfinalnim obračunom evropske lige v lepi prednosti.

Jan Oblak je z izjemnimi paradami preprečil kar tri Arsenalove gole, nazadnje v 87. minuti po strelu Aarona Ramseya. Namesto da bi tako Topničarji na povratno tekmo odšli s prednostjo, bodo morali zmagati ali remizirati z dvema goloma ali več. »Oblak je najboljši vratar na svetu,« je po dvoboju na štadionu Emirates  povedal tudi drugi Atleticov junak Antoine Griezmann, ki je zadel za 1:1.

Jan Oblak je imel tri izjemne parade, zato je Atletico preživel londonski pekel.
Jan Oblak je imel tri izjemne parade, zato je Atletico preživel londonski pekel.


Oblak: Trpeli smo 90 minut


Slovenski vratar je po tekmi precej sproščeno ocenil nekatere odločilne trenutke. »Bilo je zelo težko, v težavah smo bili od prve minute naprej. Na srečo smo zadeli zelo pomemben gol, zato imamo dober rezultat,« je rekel Oblak in dodal: »Rdeči karton za soigralca Vrsaljka je del nogometa. Trpeli smo vseh 90 minut, toda preživeli smo.«

Poleg hrvaškega branilca Šima Vrsaljka je bil izključen tudi Atleticov trener Diego Simeone. Argentinskemu strategu tako grozi, da svojega moštva ne bo smel voditi na kar treh naslednjih evropskih tekmah.

Kljub temu Oblak poudarja, da je povsem dovolj tudi Simeonejev pomočnik German Burgos. »German je odličen trener in ve, kaj mora početi. Najpomembnejše je, da vsi opravimo svoj posel, potem pridejo tudi dobri rezultati. V Madrid se zato vrača zelo dobre volje.«

Komentarji: