Josip Iličić in soigralci nared za spopad z madridskim Realom

Uspešna generalka črno-modrih za torkovo tekmo osmino finala lige prvakov v Madridu.
Fotografija: Hravški nogometaš Mario Pašalić je bil glavni akter nove zmage Atalante. Pašalića bomo 24. marca videli tudi v Stožicah na tekmi Slovenije in Hrvaške. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
Hravški nogometaš Mario Pašalić je bil glavni akter nove zmage Atalante. Pašalića bomo 24. marca videli tudi v Stožicah na tekmi Slovenije in Hrvaške. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Atalanta je po zmagi nad Spezio s 3:1 (Pašalić 2, Muriel; Piccoli) v 27. kolu italijanskega nogometnega prvenstva po točkah začasno ujela Juventus. Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je v majici Atalante igral do 66. minute in prispeval podajo za prvi gol Maria Pašalića. Poleg Hrvata, ki je zadel v 53. in 72. minuti, se je med strelce za Atalanto vpisal še Kolumbijec Luis Muriel v 55. minuti.

To je bila uspešna generalka črno-modrih za torkovo povratno tekmo osmino finala lige prvakov v Madridu, kjer bodo Italijani poskušali nadoknaditi zamujeno s prve tekme v Bergamu, kjer je Real zmagal z izidom 1:0.


»V Madridu bo drugače, zanesljivo bomo pustili boljši vtis«


»Na voljo imamo dovolj časa za pripravo na zelo pomembno tekmo, saj v tem dvoboju še nismo rekli zadnje besede. Torkov večer bo seveda nekaj povsem drugega kot ta s Spezio, toda tudi te zmage sem vesel, saj v serie A štejejo le točke. V prvi tekmi z realom nismo razvili svoje igre, saj smo ga morda preveč spoštovali,« je ocenil Atalantin trener Gian Piero Gasperini.



»V Madridu bo drugače, želimo igrati ponosno in takšno Atalanto boste videli v torek zvečer. Sodimo na raven lige prvakov, ne nazadnje smo preživeli močno skupino, v kateri sta igrala Ajax in Liverpool. Škoda, da v prvem snidenju z Realom nismo igrali drugače, v Madridu bomo zanesljivo pustili boljši vtis,« je zaključil Gasperini in napovedal igro na zmago v Madridu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: