Juventus skočil na +8

Torinski belo-črni so v derbiju 34. kola italijanskega prvenstva ugnali Lazio z 2:1 in se močno prilbližali novi lovoriki.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je bil z dvema goloma osrednji mož ponedeljkovega italijanskega derbija. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je bil z dvema goloma osrednji mož ponedeljkovega italijanskega derbija. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Osrednja tekma ponedeljkovega evropskega nogometnega večera je pripadla Juventusu in Laziu. Še ne dolgo nazaj sta se moštvi enakovredno borili za naslov italijanskega prvaka, nakar so torinski belo-črni, sicer serijski prvaki zadnjega obdobja na »škornju« pobegnili na vrhu in so pred drevišnjim derbijem držali pet točk prednosti pred drugouvrščenim Interjem (77:72). Po zmagi v zanimivi predstavi proti Rimljanom pa so zdaj prednost še povišali, tako da vse kaže na njihov 9. naslov zapored.

Prvi polčas ni postregel z goli, obe moštvi sta po enkrat zatresli vratnico, gostitelji pa so bili sicer pričakovano aktivnejši. V drugem delu se je nato odprlo udarnemu zvezdniku serie A: Cristiano Ronaldo je zadel dvakrat, v drugo z 11 m, v 54. minuti je bilo tako že 2:0, za goste pa je poraz s častnim golom, prav tako z enajstmetrovke, omilil Ciro Immobile.

Do konca italijanskega prvenstva so še štiri kola.







 

Preberite še:

Komentarji: