Katančev Irak popoldne nad Irance v Jordaniji

Katanec in Kek, selektorja, ki sta z nogometno reprezentanco pisala zgodovinske korake, še vedno aktivna.
Fotografija: Srečko Katanec je pozdravil igralce v Jordaniji. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Srečko Katanec je pozdravil igralce v Jordaniji. FOTO: Facebook

Trenerja, ki sta Slovenijo odpeljala na veliko tekmovanje, delujeta v nogometu tudi dvajset oziroma deset let po zgodovinskih podvigih v Kijevu in Mariboru. Matjaž Kek bo v soboto zvečer (18) proti Latviji vodil predzadnjo tekmo Slovenije v kvalifikacijah za euro 2020, tri dni zatem bodo njegovi aduti obiskali še Varšavo. Slovenci so včeraj opravili predzadnji trening v Kopru, jutri zvečer naj bi se preselili v Ljubljano.

Bolje kot Sloveniji, ki oktobra v Skopju in Stožicah ni nadgradila opravljenega v septembru, kaže Srečku Katancu, ki se na klopi Iraka bori v dolgotrajnih azijskih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022. Reprezentanca iz nesrečne države ne more igrati domačih tekem v Iraku, saj ji je Fifa »svetovala«, naj se vsaj začasno preseli iz države, ki jo hromijo stavke in nasilje s smrtnimi žrtvami.

Veliki regionalni derbi med Iranom in Irakom bodo igrali v Jordaniji, kjer je Katanec v zadnjih dneh opravil priprave v Amanu. Novembra bodo igrali v skupini C štiri tekme (danes Hong Kong – Bahrajn, Irak – Iran, v torek Hong Kong – Kambodža, Irak – Bahrajn), trenutni vrstni red v skupini C pa je Irak in Bahrajn po 7, Iran 6, Hong Kong in Kambodža po 1. V zadnji krog kvalifikacij najbrž peljeta prvi mesti.

Preberite še:

Komentarji: