Lionel Messi je izoliran v enajsterici PSG

Nekdanji francoski nogometaš Thierry Henry je spregovoril o položaju Lionela Messija v Parizu.
Fotografija: Thierry Henry med letošnjim eurom v reprezentanci Belgije. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Odpri galerijo
Thierry Henry med letošnjim eurom v reprezentanci Belgije. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP

Nekdanji francoski nogometaš Thierry Henry, ki ima na računu številne lovorike s klubi in reprezentanco, je spregovoril o položaju Lionela Messija v Parizu. Henry je bil Messijev soigralec v majici Barcelone med letoma 2007 in 2010, zato Argentinca dobro pozna.

Francoz je prepričan, da bi PSG lahko iztržil več od Messija, ki v dosedanjih štirih tekmah za Parižane v francoskem prvenstvu še ni zabil gola. »Leo je izoliran, manj je pri žogi, kot je vajen. Ne bi si upal reči, da je žalosten, gotovo pa je vsaj delno odrezan od igre,« je zatrdil Henry, ki meni, da Messi ne bi smel igrati na krilu, pač pa bi moral ogrožati vrata tekmeca prek sredine igrišča.

Thierry Henry in Lionel Messi septembra 2007. FOTO: Albert Gea/Reuters
Thierry Henry in Lionel Messi septembra 2007. FOTO: Albert Gea/Reuters

»V zvezni vrsti bi lahko Messi narekoval svoj ritem. PSG mora najti ravnovesje na igrišču, če želi, da bodo sočasno delovali dobro Kylian Mbappe, Neymar in Messi. Messi na desni strani ne more pokazati vsega, kar bi lahko, toda res ne poznam vseh taktičnih zamisli trenerja Maurizia Pochettina,« je dodal Henry.

»Messi raje govori z žogo v nogah«

Francoz, svetovni prvak leta 1998 in evropski prvak leta 2000, danes pa pomočnik belgijskega selektorja Roberta Martineza, prav tako zagovarja trditev, da bi moralo moštvo PSG manj graditi akcije za Mbappeja ter več za Messija. »Messi ne govori veliko, raje govori z žogo v nogah. Zdaj je ekipa Kylianova, Kylian je igralec, ki žari in se sveti v javnosti, dobi tudi največ žog. Toda ritem lahko narekuje le eden, sicer ekipa ne deluje optimalno,« je zaključil Henry.

Preberite še:

Komentarji: