Lionel Messi z Argentino lovi rekordne azzurre

Stoto zmago v dresu Argentine je napadalec Paris St. Germaina začinil z dvema goloma na prijateljski tekmi v New Jerseyju proti Jamajki.
Fotografija: Lionel Messi je proti Jamajki igral le drugi polčas in dosegel dva gola ter je v argentinskem dresu že pri 90. golih v 164 tekmah. Obenem z Aregtino lovi rekord Italije v zapoirednih tekmah brez zmage. Azzurri so jih nanizali 37, Argentinci so pri 35. FOTO: Elsa/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi je proti Jamajki igral le drugi polčas in dosegel dva gola ter je v argentinskem dresu že pri 90. golih v 164 tekmah. Obenem z Aregtino lovi rekord Italije v zapoirednih tekmah brez zmage. Azzurri so jih nanizali 37, Argentinci so pri 35. FOTO: Elsa/AFP

Lionel Messi je svojo 100. zmago v dresu Argentine začinil s kar dvema goloma na prijateljski tekmi v New Jerseyju proti Jamajki, kjer se je njegova ekipa veselila s 3:0 (1:0). Zdaj je Messi, vstopil je v drugem polčasu, v 164 reprezentančnih nastopih dosegel skupaj že kar 90 golov za izbrano vrsto.

Argentina pa je z zmago proti Jamajki vse bližje, da se vpiše v sam vrh nogometnih analov po številu reprezentančnih tekem brez poraza. Še vedno je na prestolu Italija, ki pod vodstvom Roberto Mancinija ni izgubila na 37 tekmah vse od septembra 2018.

Veliki navijač Lionela Messija si je zaželel njegov avtogram na hrbtu. FOTO: Andres Kudacki/AFP
Veliki navijač Lionela Messija si je zaželel njegov avtogram na hrbtu. FOTO: Andres Kudacki/AFP

V letu 2019 je serijo začela tudi Argentina in je brez poraza že na 35 tekmah. Obe ekipi zdaj sodita v sam vrh favoritov za zmago na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju.

Messi pa je očitno v izvrstni formi. Za reprezentanco je zadel že na petkovi prijateljski tekmi v Miamiju proti Hondurasu. Navduševal pa je tudi tokrat in publika je vnovič tvegala, da se približa 35-letnemu Argentincu.

Kar trikrat so posamezniki skušali z vdorom na zelenico, da bi se mu čim bolj približali. Eden je nogometaša celo prosil, naj se mu podpiše na goli hrbet, preden so ga varnostniki prikovali na tla.

Preberite še:

Komentarji: