Lyon ne želi ostati brez Evrope, zato razmišlja o tožbi

Sedemkratni francoski prvak je predčasno končano prvenstvo sklenil na sedmem mestu, zunaj mest, ki omogočajo igranje v evropskem tekmovanju.
Fotografija: Lyon ohranja aktiven status v ligi prvakov. Lucas Tousart (na fotografiji) se je takole veselil gola proti Juventusu v prvi tekmi osmine finala, s katerim je Lyon premagal Italijane z 1:0. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Lyon ohranja aktiven status v ligi prvakov. Lucas Tousart (na fotografiji) se je takole veselil gola proti Juventusu v prvi tekmi osmine finala, s katerim je Lyon premagal Italijane z 1:0. FOTO: AFP

Predsednik francoskega nogometnega prvoligaša iz Lyona, francoski poslovnež Jean-Michel Aulas, je napovedal, da bo klub odločitev o koncu sezone izpodbijal na sodišču, če bodo v prihodnji sezoni ostali brez nastopa v Evropi. Francoska nogometna zveza in vodstvo ligaških tekmovanj LFP sta v četrtek potrdila predčasen konec prvenstva v 1. in 2. francoski ligi zaradi pandemije novega koronavirusa. Za prvaka je bil okronan PSG.


»To za nas pomeni pomembno finančno škodo«


Sedemkratni prvak Lyon je predčasno končano prvenstvo sklenil na sedmem mestu, zunaj mest, ki omogočajo igranje v evropskem tekmovanju. Še vedno ostaja možnost, da bi izpeljali finale ligaškega pokala z Lyonom, ki bi se soočil s Paris Saint-Germainom, zmaga pa bi ponujala kvalifikacije za evropsko ligo.

»Lyon si pridržuje možnost, da se poskuša pritožiti zoper to odločbo in zahteva odškodnino in obresti,« je klub povedal v izjavi. »To za nas pomeni pomembno finančno škodo. Izgube za klub bodo lahko znašale tudi več milijonov evrov,« je dejal predsednik kluba. Lyon je prvič po 20 letih ostal brez evropskih tekmovanj.

Preberite še:

Komentarji: