Nogometno SP v Katarju ne bo po meri ljubiteljev piva

Zaradi posebnega davka bo cena pijačam poskočila za 100 %. Za zaboj 24 steklenic piva bo po novem treba odšteti 90 evrov.
Fotografija: Takšnih prizorov na SP v Katarju ne bo veliko. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
Takšnih prizorov na SP v Katarju ne bo veliko. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Doha – Na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2022 bo uživanje alkoholnih pijač dovoljeno v omejenem obsegu, potem ko so prireditelji v muslimanski državi poskrbeli za izjemo pri sicer strogi prepovedi točenja alkohola. Toda, kot poroča Deutsche Welle, pijača seveda ne bo poceni. Zaradi posebnega davka, ki je stopil v veljavo s prvim januarjem (in bo vplival tudi na cene tobačnih izdelkov, sladic, energijskih pijač in jedi iz svinjine), bo cena pijačam poskočila za 100 odstotkov. Za zaboj 24 steklenic piva bo po novem – preračunano – treba odšteti 90 evrov.


Steklenica gina 80 evrov


Za nameček je tudi podjetje Qatar Distribution Company, ki sme edino v državi uvažati in prodajati alkoholne pijače, osvežilo cenik pijač. Steklenica gina po novem stane približno 80 evrov, paket piva (24 x 0,33 litra) pa 90 evrov. Zaenkrat še ni znano, ali bodo Katarci do začetka prvenstva le omilili stroga pravila, povezana z uporabo alkoholnih pijač, prav tako ne, ali bo prodaja piva morda dovoljena tudi na štadionih. Kot kaže trenutno, klasičnih navijaških središč na prizoriščih mondiala ne bo oziroma v njih ne bodo točili alkoholnih pijač.

Preberite še:

Komentarji: