Oblak bo imel opravka z Liverpoolom, Portom in Milanom

V Istanbulu so izžrebali zanimive skupine za ligo prvakov v nogometu 2021/22.
Fotografija: Atalanto Josipa Iličića je žreb uvrstil v skupino F, v kateri so še zmagovalec evropske lige Villarreal, Manchester United in Young Boys. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Atalanto Josipa Iličića je žreb uvrstil v skupino F, v kateri so še zmagovalec evropske lige Villarreal, Manchester United in Young Boys. FOTO: Miguel Medina/AFP

V Istanbulu so izžrebali skupine za ligo prvakov v nogometu. Madridski Atletico, pri katerem blesti slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, se bo v skupini B pomeril z Liverpoolom, Portom in Milanom, medtem ko milanski Inter s Samirjem Handanovićem na čelu v skupini D čakajo obračuni z madridskim Realom, Šahtarjem iz Donjecka in Šerifom iz Tiraspola, katerega član je tudi Lovro Bizjak.

Zelo zanimivi bosta tudi skupina A, v kateri sta lanski in predlanski finalist Manchester City in Paris Saint-Germain ter Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla in Brugge, ter skupina E, v kateri so Bayern München, Barcelona, ki se v novo sezono prvič do dolgih letih podaja brez Lionela Messija, portugalska Benfica in Dinamo Kijev, za katerega igra tudi Benjamin Verbič.

Sporting, katerega član je še vedno Andraž Šporar, je skupaj z Borussio Dortmund, Ajaxom in Bešiktašem v skupini C.
Salzburg, pri katerem se je na povratni tekmi zadnjega kvalifikacijskega kroga izkazal mladi Benjamin Šeško, pa bo igral v skupini G z Lillom, Sevillo in Wolfsburgom.

Atalanto Josipa Iličića je žreb uvrstil v skupino F, v kateri so še zmagovalec evropske lige Villarreal, Manchester United in Young Boys. Branilec lovorike Chelsea pa se bo v skupinskem delu v skupini G meril z Juventusom, Zenitom in Malmöm.



Klube uvodno kolo čaka 14. oziroma 15. septembra, skupinski del pa se bo končal 8. decembra. Natančen koledar bo znan v prihodnjih dneh. Tekmovanje se bo s prvima tekmama osmine finala, v katerega se bosta uvrstili po najboljši dve moštvi iz vsake skupine, nadaljevalo 15. februarja, medtem ko bodo povratne marca, zadnja povratna dvoboja osmine finala bosta 16. marca.

Prvi četrtfinalni obračuni bodo 5. in 6. aprila, povratni pa 12. in 13. Konec aprila, 26. in 27., se bodo najboljši štirje klubi merili na prvih polfinalnih tekmah, medtem ko bosta povratna dvoboja 3. oziroma 4. maja. Veliki finale bo 28. maja gostil Sankt Peterburg.

Komentarji: