Od Neymarja dvignilo roke še tožilstvo

Brazilski nogometni zvezdnik lahko mirno spi, preiskave o domnevnem posilstvu menakeneke Najile Trindade ne bo.
Fotografija: Najdražji nogometaš na svetu Neymar se je rešil preiksave o domnevnem posilstvu, zdaj pa ga čakajo še naporna pogajanja o prestopu k Barceloni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Najdražji nogometaš na svetu Neymar se je rešil preiksave o domnevnem posilstvu, zdaj pa ga čakajo še naporna pogajanja o prestopu k Barceloni. FOTO: Reuters

Brazilsko državno tožilstvo sprožilo postopek za ustavitev preiskave domnevnega posilstva brazilskega nogometnega zvezdnika Neymarja. Preiskovalci so vložili peticijo na sodišče, da se primer zapre.

»Policijska preiskava ni prinesla dovolj dokazov, da je res prišlo do posilstva,« je dejala tožilka Flavia Merlini.

Merlinijeva je ob tem izpostavila, da se policijska preiskava vnovič lahko odpre kadarkoli, takoj, če bo prišlo do novih dokazov.

»Ne moremo vedeti, kaj se je zares dogajalo med štirimi stenami. Nimamo nikakršnih dokazov, zato smo se odločili, da bomo primer zaprli,« je še povedala tožilka.

Manekenka Najila Trindade je zvezdnika francoskega nogometnega kluba Paris St.Germain obtožila, da jo je 15. maja v luksuznem pariškem hotelu v vinjenem stanju prisilil v spolni odnos. Neymar je vse obtožbe odločno zanikal.

Policija je že konec julija končala preiskavo o domnevnem posilstvu, ki ga je bil osumljen najdražji nogometaš na svetu,. Glavna preiskovalka Juliana Lopes Bussacos je pretehtala obtožbe proti 27-letnemu Neymarju in se odločila, da preiskavo zaustavi.

Državno tožilstvo je sporočilo, da Trindadejeva policiji ni predala nobenega dokaza, da je res prišlo do spolnega nasilja. Policiji ni želela predati oziroma pokazati videoposnetka s svojega mobilnega telefona, na katerem se lahko vidi domnevni zločin, je poročal novičarski portal G1. Pozneje je Trindadejeva trdila, da so ji mobilni telefon ukradli.

Komentarji: