Pele čestital Messiju in se mu opravičil

Legendarni brazilski nogometaš Pele je bil na Instagramu poln hvale na račun Argentinca Lionela Messija.
Fotografija: Edson Arantes do Nascimento, bolj znan kot Pele, ni pozabil čestitati Lionelu Messiju za nov rekord. FOTO: Joe Fraga/AFP
Odpri galerijo
Edson Arantes do Nascimento, bolj znan kot Pele, ni pozabil čestitati Lionelu Messiju za nov rekord. FOTO: Joe Fraga/AFP

Legendarni brazilski nogometaš Pele je bil na Instagramu poln hvale na račun Argentinca Lionela Messija, ki je pred dvema tednoma izboljšal njegov rekord in postal najboljši strelec južnoameriškega nogometa. Ob tem se je opravičil za pozne čestitke.

Messi je Pelejev rekord najboljšega strelca katere koli južnoameriške reprezentance podrl 9. septembra s tremi goli na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Boliviji. Tekma je potekala štiri dni zatem, ko je legendarni Brazilec prestal operacijo tumorja na debelem črevesu.


»Živjo, Leo Messi, oprosti, ker sem pozen«


»Živjo, Leo Messi, oprosti, ker sem pozen. Vseeno pa nisem hotel izpustiti priložnosti, da bi ti čestital za še en rekord, ki si ga podrl na začetku meseca. Tvoja nogometna nadarjenost je neverjetna! Upam, da boš dosegel še veliko več skupaj z mojima prijateljema Kylianom Mbappejem in Neymarjem (pri PSG),« je v soboto na Instagram zapisal 80-letni Pele. Messi je trenutno pri 79 reprezentančnih golih, medtem ko je Pele za Brazilijo v svoji karieri zadel 77.

V petek je Pelejeva hči Kely Nascimento tudi sporočila, da je njen oče na dobri poti okrevanja. Ob tem je na Instagramu objavila fotografijo, na kateri z nasmejanim očetom igrata karte. Eden najboljših nogometašev v zgodovini ima sicer zadnja leta precej težav z zdravjem, zato je bil večkrat hospitaliziran.

Komentarji: