Piše se italijanska nogometna zgodovina: San Siro prvič brez tekme

Prvič v zgodovini serie A bosta milanska velikana Milan in Inter v istem kolu igrala v gosteh.
Fotografija: San Siro med zadnjo tekmo AC Milana, ki so jo milanski rdeče-črni odigrali v ligi prvakov proti Atleticu. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
San Siro med zadnjo tekmo AC Milana, ki so jo milanski rdeče-črni odigrali v ligi prvakov proti Atleticu. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Inter bo gostoval pri Sassuolu, Milan pa čaka obisk bližnjega Bergama. Zanimiva obračuna, na katerih bosta na priložnost čakala tudi vratar Interja Samir Handanović in napadalec Atalante Josip Iličić, pa bosta ostala kar malce v senci dejstva, da bo prvič v zgodovini italijanskega prvenstva konec tedna minil brez tekme na največjem štadionu v državi. Če ne upoštevamo prekinitve zaradi pandemije novega koronavirusa je bilo v četrti San Siro, ko gre za obračune serie A, pestro vsak konec tedna, toda oktober 2021 je naznanil konec izjemne tradicije.

San Siro oziroma štadion Giuseppeja Meazze, čigar usoda je še nejasna, medtem ko Inter in Milan pripravljata vse potrebno za selitev na modernejši objekt, bo ta konec tedna sameval. Razlog je enostaven: Evropska nogometna zveza (Uefa) želi čim bolj nedotaknjeno travnato površino pred prihajajočim zaključnim turnirjem lige narodov, ki ga bo poleg milanskega štadiona gostil tudi torinski štadion Juventusa. 

Tam se bosta v polfinalu udarili Francija in Belgija (7. oktober), medtem ko bo Italija v Milanu dan prej gostila Španijo, kar bo ponovitev letošnjega polfinala EP. Spet bo na preizkušnji izjemen niz nepremagljivosti ekipe Roberta Mancinija, ki je z rojaki na tekmah v Rimu in Londonu spisal izjemno zgodbo z osvojitvijo nepričakovanega evropskega naslova, drugega v zgodovini azzurrov. V Torinu bodo svetovni prvaki Francozi poskušali pozabiti na neuspeh z EP, kjer so klonili že na prvi stopnički izločilnih bojev proti Švici, za »večne favorite« Belgijce pa so bili v četrtfinalu usodni kasnejši prvaki Italijani. Selektor rdečih vragov Roberto Martinez se je v zadnjih dneh pogosto znašel v povezavah s klopjo Barcelone, ki naj bi med reprezentančnim premorom zamenjala trenerja Ronalda Koemana.

Preberite še:

Komentarji: