Po avtogolu Stojanovića Slovenci še drugič sklonjenih glav

Slovenski nogometaši so še enkrat več izgubili, tokrat je bil z 2:1 v Nikoziji boljši Ciper na eni najslabših reprezentančnih tekem. 
Fotografija: Tribune v Nikoziji so samevale. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tribune v Nikoziji so samevale. FOTO: Reuters

Slovenski reprezentančni nogomet ne najde poti iz krize, selektor Tomaž Kavčič je tudi pred tekmo s Ciprom veliko menjal, a spet ni našel prave postave, ki bi uspela premagati sicer zelo skromni Ciper. Domačini so zmagali z 2:1, zadnji žebelj v krsto je zabil kar Petar Stojanović, ki je v 90. minuti z glavo dosegel avtogol. 

Slovenci so tokrat igrali še slabše kot proti Bolgariji, v igri so bili povsem brez idej, Ciperčani pa od prve minute naprej bližje zadetku, za kar je bila kriva tudi zelo nezanesljiva slovenska obramba. Tokrat je blestel vratar Vid Belec, ki je nekajkrat mojstrsko posredoval, po zadetku Roberta Berića v drugem polčasu pa se je za nekaj minut zdelo, da bodo Kavčičevi varovanci vendarle našli pot iz krize. 

A je najprej sledil hladen tuš v obliki izenačenja, po zadetku Stojanovića v lastno mrežo in še drugem porazu na dveh tekmah lige narodov pa se poraja vprašanje, če bo Kavčič v naslednjem reprezentančnem ciklusu čez mesec dni še sedel na slovenski klopi. 

POTEK TEKME

Že v drugi minuti je bila Slovenija spet na veliki preizkušnji. Petar Stojanović je žogo zelo slabo podal proti Belcu in napadalec Cipra Kastanos je žogo ukradel, šel sam proti slovenskemu vratarju, a se je Belec tokrat izkazal in žogo odbil, ostalo je pri 0:0. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so Ciprčani boljša ekipa, Slovenci še niso pokazali prav veliko in Kavčič vsaj zaenkrat ne more biti najbolj zadovoljen.  

Pri Sloveniji je spet najbolj aktiven Zajc, ki išče žogo na sredini igrišča in menja položaje s soigralci, enkrat je poizkusil tudi s strelom od daleč, a žoga ni letela v okvir vrat. Še naprej pravih priložnosti za Slovence ni, tudi Berić je povsem odrezan od igre v konici napada. Slab prvi polčas se je končal z izidom 0:0. 

Veselje Slovencev ni prav dolgo trajalo. FOTO: Reuters
Veselje Slovencev ni prav dolgo trajalo. FOTO: Reuters


Slovenija je končno prišla do vodstva v 54. minuti, ko so bili Ciprčani nekoliko manj agresivni, kapetan Bojan Jokić je lepo prodrl po levi strani in poslal nevaren predložek v kazenski prostor, tam pa je bil najvišji Robert Berić, ki je žogo pospravil z glavo v mrežo. Slovensko veselje ni trajalo prav dolgo, v 69. minuti je Pieros Sotiriu izkoristil novo zmedo v slovenski obrambi in tekma je spet izenačena, do konca tekme je še manj kot 20 minut. Ritem je v zadnjih minutah spet padel, Ciprčani so bolj nevarni za slovenska vrata, enkrat je odlično posredoval Vid Belec, Kavčič pa je v napadu poizkusil še z Andražem Šporarjem. 

Prav Šporar je v 87. minuti po podaji Petra Stojanovića zatresel mrežo, a je sodnik Treimanis dosodil prepovedan položaj. Počasni posnetek je pokazal, da so se Latvijci zmotili in Šporarju so neupravičeno razveljavili prvi zadetek v reprezentančnem dresu. V 90. minuti je Petar Stojanović najprej storil nespameten prekršek, nato pa je prosti strel z glavo še nesrečno preusmeril v mrežo Vida Belca in Ciper je tik pred koncem tekme povedel z 2:1. 

Ciper : Slovenija 2:1 (0:0)
Sotiriu 69, Stojanović (90./AG); Berič 54.

Ciper: Panayi, N. Ioannou, Demetriou, Efrem, Kyriakou, Sotiriou, Kousoulos, Papoulis, Artymatas, Laifis, Kastonas. 
Slovenija: Belec, Stojanovič, Blažič, Mevlja, Jokić, Črnigoj, Dervišević, Kurtić, Verbič, Zajc, Berić.

Sodnik: Andris Treimanis (Latvija)

Komentarji: