Poljaki po skrajšanem postopku odslovili Fernanda Santosa

Do prekinitve sodelovanja je prišlo po zadnjih slabih izidih v kvalifikacijah za nogometno evropsko prvenstvo 2024.
Fotografija: Fernando Santos je Poljsko popeljal do treh zmag in treh porazov. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
Odpri galerijo
Fernando Santos je Poljsko popeljal do treh zmag in treh porazov. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters

Portugalec Fernando Santos ni več selektor poljske nogometne reprezentance. Do prekinitve sodelovanja je prišlo po zadnjih slabih izidih v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024.

Po petih odigranih kolih je Poljska na četrtem mestu v skupini E s šestimi točkami, štirimi manj od vodilne Albanije. Češka in Moldavija imata po osem točk in sta dve točki pred Poljsko, ki je vpisala tri poraze. Slabši od Poljakov so zgolj Ferski otoki. Santos je moštvo prevzel januarja letos ter v šestih tekmah dosegel tri zmage in tri poraze.

»Rad bi se zahvalil trenerju Santosu za njegovo delo z našo reprezentanco in mu zaželel vso srečo pri naslednjih športnih izzivih,» je dejal Cezary Kulesza, predsednik Poljske nogometne zveze.

»Hvaležen sem, da sem lahko vodil poljsko reprezentanco, želim ji vse najboljše in tudi ljudem, ki so me tako lepo sprejeli,« je dejal 68-letni Santos, ki je v svoji karieri vodil Portugalsko, Grčijo, PAOK, Benfico, AEK, Sporting, Panathinaikos in Porto. S Portugalsko je osvojil evropski naslov leta 2016 in ligo narodov leta 2019.

Preberite še:

Komentarji: