Polom Bavarcev v bančni prestolnici

V 14. kolu nemškega nogometnega prvenstva visok poraz Bayerna v Frankfurtu, Leipzig zmagal v Dortmundu.
Fotografija: Hugo Larsson in rdeče-črni so napolnili mrežo Bayerna. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Hugo Larsson in rdeče-črni so napolnili mrežo Bayerna. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 14. kolu nemškega prvenstva visoko z 1:5 izgubili v gosteh proti Eintrachtu iz Frankfurta. Na lestvici ostajajo drugi za Bayerjem iz Leverkusna, ki bo imel v nedeljo priložnost, da prednost poviša na šest točk.

Eintracht je na domači zelenici ujel zelo učinkovit dan proti aktualnim prvakom. Ti so v 36. minuti zaostajali že z 0:3, potem ko so zadeli Omar Marmoush (12. minuta), Eric Dina Ebimbe (31.) in Hugo Larsson (36.).

Pred polčasom je za nekaj upanja pri Bavarcih poskrbel Joshua Kimmich (44.), a je že v prve četrt ure drugega dela frankfurtski klub zadel še dvakrat. Natančna sta bila Dina Ebimbe (50.) in Ansgar Knauff (60.).

Bayern je nazadnje pet golov prejel 27. oktobra 2021 v pokalu, ko je Borussia Mönchengladbach slavila s 5:0, pred tem pa so nazadnje v domačem prvenstvu prav proti Eintrachtu iz Frankfurta prejeli pet golov ob porazu 2. novembra 2019. Tudi takrat je bilo 1:5.

Leipzig slovenskih nogometašev Benjamina Šeška in Kevina Kampla je v derbiju ugnal Borussio iz Dortmunda s 3:2. Ekipa iz Saške je imela večino dvoboja igralca več na zelenici, potem ko je rdeč karton prejel Mats Hummels. Leipzig je povedel v 32. minuti, ko je avtogol dosegel Ramy Bensebaini. Domači so nato kljub igralcu manj tik pred polčasom izenačili prek Niklasa Süleja. V drugem delu je Christoph Baumgartner zadel za novo vodstvo gostov v 54. minuti, kasneje pa je imel predvsem Šeško, ki je v igro vstopil v 76. minuti, nekaj lepih priložnosti, da bi odločil tekmo.

Je pa to uspelo Yussufu Poulsnu tik po izteku 90 minut. Niclas Füllkrug je dve minuti kasneje zadel za 2:3, Borussia pa je nato v napetem sodnikovem dodatku zapravila še nekaj priložnosti za izenačenje. Od obeh slovenskih nogometašev pri Leipzigu je tudi Kampl dobil nekaj minut za dokazovanje, in sicer od 81. minute.

 

Komentarji: