Real dobil vroči mestni derbi

V mestnem derbiju v Madridu so nogometaši Reala premagali Atletico Madrid z 2:1 in vpisali deveto zaporedno zmago. Jan Oblak pravočasno nazaj za Slovenijo.
Fotografija: Rodrygo je dosegel prvi gol za Real. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Rodrygo je dosegel prvi gol za Real. FOTO: Javier Soriano/AFP

Nogometaši Real Madrida nadaljujejo niz zmag na začetku sezone. V mestnem derbiju v Madridu so premagali Atletico Madrid z 2:1 in vpisali deveto zaporedno zmago oziroma šesto v španskem prvenstvu.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki se je po štirinajstdnevni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil med vratnici, je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. Prvič je zadel Rodrygo v 18. minuti, drugič pa Federico Valverde v 36. minuti. Končni izid tekme je v 83. minuti postavil Mario Hermoso, ki je bil malce kasneje izključen.

Jan Oblak se je vrnil po poškodbi. FOTO: Susana Vera/Reuters
Jan Oblak se je vrnil po poškodbi. FOTO: Susana Vera/Reuters

Real Madrid ima po šestih tekmah 18 točk, dve več od Barcelone, ki je v soboto doma premagala Elche s 3:0, ter še eno več od Betisa, ki ima pet zmag in poraz. Po reprezentančnem premoru v začetku oktobra bo Atletico Madrid gostoval pri Sevilli, ki je v uvodnih šestih krogih zabeležila le eno zmago, Real Madrid bo gostil Osasuno, Barcelono pa čaka pot na Mallorco.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: