Real Madrid je španski prvak

Madridčani so premagali Villarreal z 2:1, Barcelona pa je izgubila doma proti Osasuni. Leicester in Man. United zmagala, Inter suveren.
Fotografija: Real Madrid je osvojil 34. naslov španskega prvaka. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Real Madrid je osvojil 34. naslov španskega prvaka. FOTO: Gabriel Bouys/AFP

Nogometaši Real Madrida so španski državni prvaki. Prvo mesto so si dokončno zagotovili v predzadnjem krogu, ko so s 2:1 (1:0) premagali Villareal. S tem so si pred zadnjim krogom priborili nedosegljivih sedem točk prednosti pred Barcelono, ki je doma izgubila z Osasuno z 1:2.



Za Madridčane je to 34. naslov državnega prvaka in prvi po letu 2017. Oba gola za Real je dosegel Francoz Karim Benzema, prvega v 29., drugega pa v 77. minuti iz enajstmetrovke. To so morali domači ponoviti, saj je Sergio Ramos v prvem poskusu žogo podal Benzemaju, ki pa je prehitro prišel v kazenski prostor, tako da je sodnik njegov gol razveljavil. Benzema, ki se bori za naslov najboljšega strelca lige, je ponovljeno najstrožjo kazen izkoristil.



Villareal je izid znižal v končnici, potem pa je imel še nekaj priložnosti. Pred tem je bil Real boljši tekmec, Tony Kroos je med drugim zadel tudi prečko.



Marcus Rashford je dosegel prvi gol za Manchester United. FOTO: Glyn Kirk/Reuters
Marcus Rashford je dosegel prvi gol za Manchester United. FOTO: Glyn Kirk/Reuters

 

Man. United in Leicester uspešna


V Angliji sta pretendenta za ligo prvakov Manchester United in Leicester prišla do pomembnih zmag in se na točko približala Chelseaju na tretjem mestu. Eden izmed trojice bo v zadnjih dveh kolih izgubil ligo prvakov.
 



 

Inter na drugo mesto


Inter (na fotografiji Roberto Gagliardini) je zmagal s 4:0. FOTO:  Jennifer Lorenzini/Reuters
Inter (na fotografiji Roberto Gagliardini) je zmagal s 4:0. FOTO:  Jennifer Lorenzini/Reuters


V Italiji je Samir Handanović ohranil mrežo nedotaknjeno proti Spalu in Inter se je zavihtel pred Atalanto Josipa Iličića na drugo mesto.
 


Preberite še:

Komentarji: