Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šeško zaradi poškodbe preskočil soočenje z lekarnarji

Leipzig v 1. kolu nemškega nogometnega prvenstva praznih rok iz Leverkusna.
Dani Olmo (desno) je spet zadel, a ni preprečil poraza Leipziga. FOTO: Christof Stache/AFP
Dani Olmo (desno) je spet zadel, a ni preprečil poraza Leipziga. FOTO: Christof Stache/AFP
Š. R., STA
19. 8. 2023 | 17:56
19. 8. 2023 | 22:22
2:03

Nogometaši iz Leipziga so v uvodnem kolu nemškega prvenstva v Leverkusnu izgubili proti Bayerju z 2:3. Slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško zaradi poškodbe stopala ni bil v kadru Leipziga, medtem ko je njegov klubski soigralec Kevin Kampl v igro vstopil v 62. minuti.

Lekarnarji iz Leverkusna so sijajno odprli tekmo pred domačimi privrženci ter z goloma Nizozemca Jeremieja Frimponga v 24. in Jonathana Taha v 35. minuti povedli z 2:0. Zasedba s Šaške je po visokem zaostanku zaigrala zelo napadalno, v končnici prve polovice tekme pa po zadetku Španca Danija Olma znižala na 1:2.

V drugem polčasu so izbranci španskega strokovnjaka Xabija Alonsa po golu domačega zvezdnika Floriana Wirtza v 64. minuti povedli s 3:1, osem minut kasneje pa je Belgijec Lois Openda znižal na 2:3. Rdeči biki iz Leipziga so v zadnjem delu tekme imeli pobudo, strnjene domače obrambe pa niso ukanili.

Borussia iz Dortmunda je šele v končnici strla odpor Kölna. Za osmoljence minule sezone, ki so brez naslova ostali v zadnjem kolu, je zmagoviti gol dosegel Nizozemec Donyell Malen v 88. minuti.

Zadnji nemški prvak Bayern iz Münchna je že v petek v Bremnu premagal Werder s 4:0. Za Bavarce je dva gola dosegel nemški reprezentant Leroy Sane, po enega pa letošnja zveneča angleška okrepitev Harry Kane in Francoz Mathys Tel.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine