Španci v Oslu »kupili« tudi darilo Škotom

Škotska se je prvič po letu 1996 dvakrat zapored uvrstila na EP. Steve Clarke: Igralci se še ne zavedajo pomembnosti dosežka; Andy Robertson: Želimo še več.
Fotografija: Andy Robertson in Steve Clarke sta osrednja junaka škotskega uspeha. FOTO: Russell Cheyne/Reuters
Odpri galerijo
Andy Robertson in Steve Clarke sta osrednja junaka škotskega uspeha. FOTO: Russell Cheyne/Reuters

Španske zmage na Norveškem z 1:0 (Gavi) so se morda še bolj kot Španci razveselili v škotskem taboru, saj se je Škotska prvič po letih 1992 in 1996 dvakrat zapored uvrstila na evropsko prvenstvo.

Reprezentanca selektorja Steva Clarka si je tako kot Španija že dve tekmi pred koncem zagotovila udeležbo na euru 2024 v Nemčiji. »Čestitke igralcem za ves trud v teh kvalifikacijah. Morda se še ne zavedajo pomembnosti tega dosežka, da smo po skoraj 30 letih sestavili dva eura. Po EP 2020 sem rekel, da je naš cilj redno uvrščanje na velika tekmovanja,« je dejal Clarke in povedal, da si bodo slavje privoščili po jutrišnji prijateljski tekmi s Francijo. 

»Prihodnji mesec želimo proti Gruziji in Norveški osvojiti čim več točk in potrditi, da si zaslužimo biti med najboljšimi reprezentancami v Evropi,« pa je dodal kapetan Andy Robertson iz Liverpoola.

Škotska je pred tremi leti v Glasgowu izgubila s Češko in Hrvaško ter remizirala z Anglijo na Wembleyju. »V Nemčiji želimo biti še bolj konkurenčni in se prebiti v osmino finala,« je odločen Robertson.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: