Srbi bodo videli prve nogometne tekme 27. maja, Hrvati 30. maja

Tudi hrvaški zavod za javno zdravje prižgal zeleno luč za nogometno sezono.
Fotografija: Trener Rečanov Simon Rožman lahko načrtuje formo za nadaljevanje klubske sezone. FOTO: Goran Kovacic/Pixsell
Odpri galerijo
Trener Rečanov Simon Rožman lahko načrtuje formo za nadaljevanje klubske sezone. FOTO: Goran Kovacic/Pixsell

Državno nogometno prvenstvo Srbije, ki je bilo prekinjeno zaradi novega koronavirusa, se bo nadaljevalo 27. maja, je danes sporočila tamkajšnja nogometna zveza, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Po seji izvršnega odbora zveze so določili, da bodo prvenstvo končali 20. junija.

Določili so tudi datume za zaključek pokalnega tekmovanja. Četrtfinale bo na sporedu 3., polfinale 10. junija, finale pa bo odigran 24. junija, s čimer bodo zaključili skrajšano nogometno sezono brez igranja v ligah za prvaka in obstanek. Obenem so na Evropsko nogometno zvezo naslovili tudi prošnjo, da bi tekme dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje poletje, odigrali letos novembra. V Srbiji, ki ima podobno epidemiološko sliko poteka bolezni covid-19 kot Slovenija, lahko športniki v ekipnih panogah trenirajo od ponedeljka, 4. maja, to pa lahko na prostem počno v skupinah z največ desetimi osebami.


Najprej bodo igrali polfinalni tekmi hrvaškega pokala


Izvršni odbor Hrvaške nogometne zveze (HNS) je danes na svoji spletni strani odločil, da se bo nogometna sezona v naši južni soseščini nadaljevala 30. maja. Po prekinitvi zaradi novega koronavirusa bodo najprej odigrali polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja, sporočajo s HNS.

Nogometaši Crvene zvezde so se jeseni takole borili tudi z Neymarjem, v naslednjih tednih bodo vadili za nadaljevanje srbskega prvenstva. FOTO: Reuters
Nogometaši Crvene zvezde so se jeseni takole borili tudi z Neymarjem, v naslednjih tednih bodo vadili za nadaljevanje srbskega prvenstva. FOTO: Reuters


Na torkovem sestanku odbora za šport na Hrvaškem in Hrvaškega zavoda za javno zdravje so sprejeli odločitev, da se lahko s koncem maja in začetkom junija začnejo nogometna tekmovanja, so zapisali na HNS. Končno odločitev bo podala Hrvaška civilna zaščita, so še dodali. Najprej bosta na sporedu obe polfinalni tekmi pokala med Rijeko in Osijekom ter moštvoma Slaven Belupo in Lokomotiva Zagreb, finale tega tekmovanja pa bi bil po novem razporedu 1. avgusta.

Prvi konec teden v juniju se bo nadaljevalo tudi hrvaško državno prvenstvo. Vse nogometne tekme bodo potekale brez prisotnosti gledalcev, so še sporočili s HNS in dodali, da druge, tretje ter nižjih in mladinskih lig v tej sezoni ne bodo nadaljevali.
Na Hrvaškem lahko ob upoštevanju zdravstvenih navodil registrirani športniki trenirajo od 27. aprila naprej.

Preberite še:

Komentarji: