Matjaž Kek: V tej skupini ligi narodov bomo merili na prvo mesto

Končuje se delovni nogometni dan v središču Amsterdama.
Fotografija: Nekdanji nogometaš Philippe Senderos in namestnik generalnega sekretarja Uefe Giorgio Marchetti z listkom Slovenije. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nekdanji nogometaš Philippe Senderos in namestnik generalnega sekretarja Uefe Giorgio Marchetti z listkom Slovenije. FOTO: Reuters

V središču Amsterdama so opravili žreb skupin lige narodov 2020/21, ki je bil vsaj delno ugoden za slovensko nogometno reprezentanco. Slovenija se bo namreč septembra, oktobra in novembra borila v skupini lige narodov C3, v kateri bodo ob njej igrale še Grčija, Kosovo in Moldavija.
 
Skupina deluje tekmovalna, omogoča boj za prvo mesto, čeprav bo vloga favorita pripadla Grkom, tudi ekipa Kosova pa je v zadnjem ciklusu bojev za euro 2020 pokazala veliko znanja in srčnosti. Če ne drugega, velja izpostaviti logistično ugodno skupino, saj se je kolektiv selektorja Matjaža Keka izognil zahtevnim potovanjem na Kavkaz, kjer so nanj čakale Gruzija, Armenija, Azerbajdžan in tudi najbolj oddaljeni Kazahstan.

»Liga narodov je zadetek v polno, naša skupina pa privlačna: od Grčije, ki je nekdanji evropski prvak, do Kosova, ki je v zadnjem času igralo dobro. Edini cilj Slovenije je prvo mesto. September bo hitro tu, zato želim dobro iztržiti igranje prijateljskih tekem s Turčijo, Albanijo in Portugalsko,« je zatrdil Kek. Skupina deluje tekmovalna, omogoča boj za prvo mesto, čeprav je Grčija vselej nepredvidljiva, ekipa Kosova pa je v ciklusu bojev za euro 2020 pokazala veliko srčnosti. Toda Slovenija velja na trgu 162 milijonov evrov (Jan Oblak 100 in Josip Iličić 25), kar je več kot skupaj Grčija (80), Kosovo (30) in Moldavija (20). Vse tri ekipe so premagljive in po meri Kekovih fantov, ki bodo lovili preboj v ligo narodov B.

Prizorišče žreba v središču Amsterdama. FOTO: Reuters
Prizorišče žreba v središču Amsterdama. FOTO: Reuters


Liga A:
- skupina 1: Poljska, BiH, Italija, Nizozemska.
- skupina 2: Islandija, Danska, Belgija, Anglija.
- skupina 3: Hrvaška, Švedska, Francija, Portugalska.
- skupina 4: Nemčija, Ukrajina, Španija, Švica.

Liga B:
- skupina 1: Romunija, Severna Irska, Norveška, Avstrija.
- skupina 2: Izrael, Slovaška, Škotska, Češka.
- skupina 3: Madžarska, Turčija, Srbija, Rusija.
- skupina 4: Bolgarija, Irska, Finska, Wales.

Liga C:
- skupina 1: Azerbajdžan, Luksemburg, Ciper, Črna gora.
- skupina 2: Armenija, Estonija, Severna Makedonija, Gruzija.
- skupina 3: Moldavija, Slovenija, Kosovo, Grčija.
- skupina 4: Kazahstan, Litva, Belorusija, Albanija.

Liga D:
- skupina 1: Malta, Andora, Latvija, Ferski otoki.
- skupina 2: San Marino, Lihtenštajn, Gibraltar.

Preberite še:

Komentarji: