V Belfastu slovenska Olimpija

Danes tudi povratna tekma 2. kola kvalifikacij za evropsko ligo za Rudar, ki bo v Bukarešti gost slovite Steaue, zdaj FCSB.
Fotografija: Eden od najboljših Olimpijinih mož Rok Kronaveter (levo, ob njem pa Tomislav Tomić) se je po odhodu trenerja Ilija Stolice vrnil v moštvo. Foto Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Eden od najboljših Olimpijinih mož Rok Kronaveter (levo, ob njem pa Tomislav Tomić) se je po odhodu trenerja Ilija Stolice vrnil v moštvo. Foto Tomi Lombar/Delo

V Olimpijini nogometni odpravi na Severno Irsko po odstavitvi trenerja Ilije Stolice ni bilo Milana Mandarića, a je bil Rok Kronaveter. Predsednik kluba naj bi na irski otok prišel danes, a glavni temi se ni bilo mogoče izogniti. »Zamenjava trenerja je bila šok za vse, nihče je ni pričakoval. V slačilnici smo se pogovorili, skušali bomo razmišljati pozitivno in se osredotočiti na naslednje preizkušnje,« je v ospredje stopil kapetan Branko Ilić in posvaril, da zmaga s 5:1 v prvi tekmi 2. kola kvalifikacij za evropsko ligo proti moštvu Crusaders še ne pomeni, da so nalogo že izpeljali.

»Dela še nismo opravili. Vsi pravijo, da igramo proti amaterjem, a to je napačno razmišljanje. Igrati moramo na vso moč. Čaka nas zahtevna tekma na umetni travi, ki je nismo vajeni,« je razmišljal Ilić pred nocojšnjim dvobojem, ki se bo začel ob 21. uri. Glavni sodnik je Avstrijec Oliver Drachta.

Posadka v Belfastu z 18 igralci razkriva tudi prihodnost – slovenske Olimpije. Doma so ostali Marko Gajić, Marko Putinčanin, Daniel Avramovski, Goran Brkić in Danijel Miškić. Issah Abass je še kaznovan. Med potniki je tudi latvijski štoper Vitalijs Maksimenko.

Rudar bo evropsko pot zaključil v Bukarešti (20.30). FCSB oziroma nekdanja Steaua ima prednost 2:0.

Komentarji: