Predstavitvena informacija

Razkrivamo pravo mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Visoka inflacija, nizke obrestne mere za varčevanje, geopolitične napetosti in morebitna nova recesija so razlogi, zakaj vse več državljanov vlaga v zlato.
Fotografija: FOTO: Marin Ivić
Odpri galerijo
FOTO: Marin Ivić

Naložbeno zlato je naložbeni instrument s slovesom »varnega zavetja v negotovih časih«. Vlagatelji v zlato zadnja leta ustvarjajo velike dobičke, saj se je cena zlata v zadnjih petih letih povečala za več kot 90 %, povprečna letna rast cene zlata v zadnjih dvajsetih letih pa je večja za 8,5 %. Zlato se je torej izkazalo kot odlična zaščita kapitala, a tudi naložba, ki prinaša dobiček.

Gibanje cene zlata v zadnjih petih letih. FOTO: Marin Ivić
Gibanje cene zlata v zadnjih petih letih. FOTO: Marin Ivić

Fizično zlato je oproščeno davka

Vlaganje v zlato je možno na več načinov, najbolj varen in iskan pa je nakup naložbenega zlata v fizični obliki zlatih palic ali zlatih kovancev. Fizično zlato je v celoti oproščeno davkov, kar pomeni, da ves zaslužek ostaja v rokah vlagateljev, drugače kot t. i. »papirnato zlato«, ki ga investitor nikoli ne vidi v živo.

Poleg tega fizične plemenite kovine in zlati kovanci zagotavljajo visoko raven svobode upravljanja lastnih prihrankov, saj je tovrstna naložba povsem neodvisna od bank in države. Fizično zlato je visoko likvidno, kar pomeni, da ga je mogoče preprosto zamenjati za gotovino. Odkup zlata se lahko opravi kjer koli na svetu, po trenutnem menjalnem tečaju.

Center Zlata – novo mesto za vlaganje v zlato

Zlate palice in zlate kovance je najbolje kupovati in prodajati pri zaupanja vrednih in specializiranih trgovcih, kot je Center Zlata. Center Zlata je del znane skupine Saiva Group, vodilnega regionalnega distributerja znanih evropskih topilnic z več kot 30-letnimi izkušnjami na trgu plemenitih kovin in več kot 70.000 zadovoljnimi uporabniki.

Center Zlata je letos odprl novo pisarno v Ljubljani, prvo v Sloveniji, kjer je možno kupovati in prodajati zlate palice in zlatnike pod najboljšimi pogoji v državi. V le nekaj mesecih od odprtja poslovalnice je Center Zlata že postal dobro prepoznano osrednje mesto naložbenega zlata v Sloveniji.

Novoodprta poslovalnica Centra Zlata na Dunajski ulici v Ljubljani. 

FOTO: Marin Ivić
Novoodprta poslovalnica Centra Zlata na Dunajski ulici v Ljubljani.  FOTO: Marin Ivić

Izdelki na voljo takoj po najboljših cenah

Naložbeno zlato v fizični obliki je v obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev, najbolj iskani pa so izdelki uglednih evropskih topilnic. Center Zlata je pooblaščeni distributer avstrijske državne kovnice Münze Österreich, švicarske Argor Heraeus in nemške Heimerle + Meule, katerih izdelki so vedno cenjeni po vsem svetu.

Čeprav mnogi mislijo, da je zlato naložba le za najbogatejše, to ni niti blizu resnice. Zlate palice in zlati kovanci so na voljo v širokem razponu različnih velikosti, zato je možno investirati v zlato že s samo od nekaj deset evrov naprej. Ta oblika naložbe je dostopna vsakomur, ne glede na kupno moč. Center Zlata zagotavlja najboljšo ceno na trgu.

V primerjavi s številnimi drugimi trgovci Center Zlata ponuja možnost nakupa izdelkov, ki so na voljo takoj, brez čakanja na dostavo in brez skladiščenja v tujini. Zlato, kupljeno v Centru Zlata, lahko prevzamete v poslovalnici ali z zavarovano dostavo na domači naslov, obstaja pa tudi možnost shranjevanja v sefih Centra Zlata, ki je prvo leto brezplačno.

Promocijska ponudba plemenitih kovin

Nakup in prodaja zlatih in srebrnih palic in kovancev je zelo preprost in hiter postopek, ki ga lahko izvedete v le nekaj minutah. Center Zlata ima vedno na voljo določen del asortimaja na promocijskem popustu, zaradi česar so zlate palice še toliko bolj dostopne. Kateri izdelki so trenutno znižani, izveste s klikom na povezavo: promocijska ponudba.

Naložbeno zlato je v obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev. FOTO: Marin Ivić
Naložbeno zlato je v obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev. FOTO: Marin Ivić

Odkup naložbenega zlata in srebra lahko opravite v novi poslovalnici Centra Zlata v Ljubljani na naslovu Dunajska 159 z možnostjo brezplačnega svetovanja osebno ali po telefonu in e-pošti. Poleg poslovalnice je nakup možen tudi na daljavo – v spletni trgovini Centra Zlata, kjer so pregledno navedene odkupne in prodajne cene vseh izdelkov.

Če želite tudi vi obvarovati svoje prihranke pred inflacijo in doseči donos z naložbo v naložbeno zlato – najvarnejšo obliko premoženja –, si oglejte ponudbo Centra Zlata s klikom na povezavo: naložbeno zlato.

Za vsa vprašanja o nakupu ali prodaji smo vam na voljo po telefonu 030/500 499, 030/500 498 ali na elektronskem naslovu info@centerzlata.com.

*To besedilo je zgolj informativne narave in ni naložbeni nasvet.


Naročnik oglasne vsebine je Center zlata