V enajsterici prvenstva po trije iz Maribora in Domžal

Sindikat profesionalnih nogometašev (SPINS) je objavil najboljšo enajsterico minule sezone DP. 
Fotografija: Marcos Tavares je končal v idealni enajsterici prvenstva. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Marcos Tavares je končal v idealni enajsterici prvenstva. FOTO: Tadej Regent/Delo

indikat profesionalnih nogometašev Slovenije (Spins) je na današnji novinarski konferenci Nogometne zveze Slovenije (NZS) razglasil rezultate glasovanja za najboljšo enajsterico pravkar končane sezone po izboru nogometašev. Med elito sezone so bili izbrani po trije igralci Maribora in Domžal ter po dva igralca Olimpije in Celja
.
Člani Spinsa, v glasovanju je sodelovalo 167 nogometašev, so izbirali tiste posameznike med svojimi kolegi, ki so v sezoni 2017/18 prikazali najboljše predstave na igralnih površinah in s tem navduševali soigralce, nasprotnike in navijače.

Iz novih državnih prvakov sta bila med najboljših enajst izbrana zvezni igralec Ricardo Alves in branilec Branko Ilić. Iz vrst Maribora, ki je prvenstvo končal na drugem mestu z istim številom točk kot Olimpija, so bili v najboljšo enajsterico izbrani vratar Jasmin Handanović, branilec Martin Milec in napadalec Marcos Tavares. Prav tako so bili v najboljšo enajsterico izbrani trije nogometaši Domžal: branilec Tilen Klemenčič, zvezni Senijad Ibričić in napadalec Lovro Bizjak. Med izbranimi sta še dva nogometaša Celja in en nogometaš Triglava Kranja.

Zmagovalce v preostalih kategorijah, med drugim tudi najboljši nogometaš sezone v 1. SNL, najboljši mladi nogometaš 1. SNL, najboljša enajsterica 1. SŽNL in najboljša nogometašica sezone v 1. SŽNL, najboljša enajsterica 2. SNL in najboljši nogometaš 2. SNL bo Spins razglasil 21. junija.

Najboljših XI sezone 2017/18:
vratar: Jasmin Handanović (Maribor),
obrambni igralci: Tilen Klemenčič (Domžale), Elvedin Džinić (Celje), Branko Ilić (Olimpija Ljubljana), Martin Milec (Maribor), zvezni igralci: Rudi Požeg Vancaš (Celje), Ricardo Alves (Olimpija Ljubljana), Senijad Ibričić (Domžale),
napadalci: Marcos Tavares (Maribor), Lovro Bizjak (Domžale) in Matej Poplatnik (Triglav Kranj).

Komentarji: