Zaostanek dveh golov le razjezil Bavarce

Leipzig ohranja korak z vodilnim moštvom nemškega prvenstva.
Fotografija: Robert Lewandowski je z 19. goli vodilni strelec bundeslige. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Odpri galerijo
Robert Lewandowski je z 19. goli vodilni strelec bundeslige. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

Štirinajsto kolo nemške nogometne lige sta končali tekmi med Borussio Dortmund in Wolfsburgom ter Bayernom in Mainzom. Prvo je dobila Borussia z 2:0, drugo pa Bayern s 5:2. Bayern se je z zmago znova zavihtel na vrh lestvice, dve točki pred Leipzig.

Nemški prvak se je v prvem polčasu znašel v zaostanku z 0:2, potem ko sta zadela Jonathan Burkardt v 32. in Alexander Hack v 44. minuti. V maniri nepopustljivosti pa so se domači v drugem polčasu hitro vrnili v igro, ko sta za izenačenje poskrbela Joshua Kimmich v 50. in Leroy Sane v 55. minuti. V 65. minuti so se že veselili tudi vodstva po avtogolu Leandra Barreira Martinsa, a so tega razveljavili zaradi nedovoljenega položaja.


Kamplovi zmagali že prej


Je pa regularen gol za 3:2 dosegel Niklas Sule pet minut pozneje. V 76. je z bele pike zadel še Robert Lewandowski, isti igralec pa je bil uspešen še v 83. minuti za 5:2 in svoj 19. gol v sezoni, s katerim je zanesljivo sam na vrhu lestvice strelcev.

Že v soboto so nogometaši Leipziga gostovali v Stuttgartu in zmagali z 1:0. Kevin Kampl je za zmagovalce igral do 66. minute. Edini gol je dosegel Dani Olmo v 67. minuti.

Bayern je ob polčasu zaostajal z 0:2, na koncu je premagal Mainz s 5:2. FOTO: Andreas Gebert/AFP
Bayern je ob polčasu zaostajal z 0:2, na koncu je premagal Mainz s 5:2. FOTO: Andreas Gebert/AFP


Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: